I dalje ne razumem zašto je tata sebi oduzeo život

08.11.2020

11:34 >> 11:47

0

Autor: D. B.

Potresna ispovest sinova bivšeg fudbalera koji nije izdržao pritisak

I dalje ne razumem zašto je tata sebi oduzeo život
Copyright Profimedia

Devet godina je prošlo od kada je nekadašnji fudbaler, a u tom trenutku selektor Velsa Geri Spid odlučio da oduzme sebi život. Devet godina je prošlo, a da njegova dva sina, Tomi i Ed, koji danas imaju 22 i 23 godine, nisu reč rekli o noći kada su zauvek ostali bez oca.

I posle devet godina odlučili su da prekinu ćutanje.

U intervjuu za “Dejli star”, Ed je odlučio da do detalja otkrije šta se sve dogodilo tog kobnog dana.

Sećam se potpuno jasno šta se desilo. Mama i tata su te večeri izašli, a Tomi i ja smo imali goste. Kada su odlazili tata mi je rekao da bude u krevetu pre ponoći. Sledećeg jutra probudio me je vrisak majke. Ne sečam se da li me je dozivala ili je samo vrištala. Izašla je napolje i videla je tatu u garaži. Istrčao sam iz sobe i zatekao sam je kako se bori za dah. Ne želite da vidite majku u takvom stanju. Nikada. Bila je u šoku, ali mi je naredila da ne idem u garažu. Ali, otišao sam. I ono što sam video i dalje me proganja – jasno je opisivao detalje tog kobnog dana Ed koji je u tom momentu imao 14 godina.

Ed i Tomi na prvom meču reprezentacije Velsa po očevoj smrti Profimedia

Pošto je saopštio mlađem bratu da su ostali bez oca, vratio se kod majke. Pozvali su hitnu pomoć.

– Samo sam razmišljao kako moram da pomognem majici. Bili smo u kuhinji i dolazili su raznorazni ljudi. Sve je bilo tako neočekivano. Potpuni šok. Nisam mogao da shavatim šta se tačno dogodilo. Imao sam toliko pitanja na koja nisam dobio nikada odgvor – prisetio se Ed.

Njegov mlađi brat Tomi je opisao momenat kada je saznao informaciju da je njegov otac odlučio da sebi oduzme život.

– Ed me je probudio. Rekao mi je da je tata mrtav. Zagrlio me je. Tata je bio glava naše porodice, lepak koji nas je sve povezivao. Organizovao je roštilje za celu familiju, stalno je zvao ljude da dođu kod nas, šalio se. Voleo je da bude okružen ljudima, voleo nas je – kroz suze je pričao Tomi.

Zvanična verzija kaže da je Geri patio od depresije. Sa tom verzijom njegovi sinovi imaju veliki problem.

– I dan danas postavljam pitanja. Bio bih lud da to ne činim. On nije bio depresivan. Ali, kao da je imao nešto u mozgu što je kvrcnulo. Nije pričao o tim stvarima. Nejasno mi je zbog čega je to uradio imao je toliko toga čemu je mogao da se raduje – završio je priču Tomi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike