Gladan sam znanja, nedostaje mi fakultet: Nole otkrio šta će raditi kada uspori sa tenisom

13.05.2021

16:38 >> 18:52

0

Najbolji reket sveta svestan i svojih nedostataka

Gladan sam znanja, nedostaje mi fakultet: Nole otkrio šta će raditi kada uspori sa tenisom
Copyright MN Press

Osvojio je gotovo sve u tenisu, ali kada se Novak Đoković osvrne na život iza sebe, ipak, postoji stvar za koju misli da mu nedostaje. O njoj je pričao posle svoje pobede nad Davidovič-Fokinom u Rimu, kojom se kvalifikovao za meč četvrtfinala mastersa protiv Stefanosa Cicipasa.

– Možda mi jedino nedostaje fakultet i studiranje. Verujem da je obrazovanje neophodno za sazrevanje čoveka, ne samo zbog znanja već i na društvenom nivou. To je možda jedino što mi nedostaje, da sam provodio više vremena u školi – rekao je Đoković u Rimu i dodao:

– Uprkos tome, imam puno iskustva, mislim da su mi putovanja donela mnogo koristi. Ali planiram da se pobrinem za svoje obrazovanje. Želim da učim više, kad budem imao više vremena. Ne znam kada će biti, hoće li to biti kada se povučem ili kada usporim tempo na turnirima.

Najboljeg tenisera planete zanimaju teme kao što su zdravlje, vođenje zdravog života, ali i istorija:

Pročitajte još

– Željan sam učenja, gladan sam znanja. Sviđa mi se sve što se odnosi na zdravlje, to je vrlo široka oblast. Mnogo me privlači. Ishrana, mentalno zdravlje. Takođe volim istoriju, volim kulture prošlosti. Ne znam da li ću početi sa zdravljem ili istorijom, ali ako budem morao da biram možda se odlučim za učenje o zdravlju, jer me to kao profesionalnog sportistu mnogo zanima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike