Zvezda "preživela" Gent: Majstorije Kange i Kataija, ali junak je Milan Borjan!

05.11.2020

21:55 >> 22:06

0

Autor: Jovan Terzić

Pobeda crveno-belih koja im otvara vrata evropskog proleća

Zvezda "preživela" Gent: Majstorije Kange i Kataija, ali junak je Milan Borjan!
Copyright MN Press

Nije bilo ubedljivo kao protiv Slovan Libereca, ni lepo za oko, ali cilj je ostvaran, a to je jedino što se računa.

Crvena zvezda je u trećem kolu Lige Evrope kao domaćin savladala Gent 2:1 i širom otvorila vrata plasmana u šesnaestinu finala, u kojoj je igrala i 2017. godine.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA

Sjajni golovi Kange u 12. i Kataija u 58. minutu, posebno ovog drugog iz slobodnog udarca, bili su dovoljni za tri boda. Ali samo zahvaljujući maestralnoj intervenciji Milana Borjana u nadoknadi, kada je na gol-liniji zaustavio šut glavom Klajndest. 

Mogla je to da bude kazna za defanzivnu, na momente i uplašenu igru Crvene zvezde posle drugog vođstva u meču. I pre toga, odnosno posle izjednačenja gostiju preko Ođiđe Ofoe u 31. minutu, koji je imao sreću da lopta posle njegovog šuta i karambola u kaznenom crveno-belih završi iza Borjanovih leđa, izabranici Dejana Stankovića pravili su greške kojima su davali energiju rivalu i veru u preokret.

Tabela: Hofenhajm 9, Zvezda 6, Slovan 3, Gent 0.

Iako Gent nije ostavio utisak da je kvalitetniji rival.

Neobjašnjivi su pojedini potezi Zvezdinih defanzivaca i moraće Stanković i njegov stručni štab da obave ozbiljan razgovor i analizu sa njima, ali srećom po njih, saigrači iz napada bili su dovoljno koncentrisani i raspoloženi za večerašnju utakmicu.

Idući susret u Ligi Evrope, protiv istog rivala ali u Belgiji, crveno-beli igraju 26. novembra, posle pauze zbog termina za reprezentacije.

Dovoljno je to vremena da se ekipa oporavi i poradi na određenim segmentima kako bi povoljnim rezultatom zakoračila u šesnaestinu finala.

Na ruku je večeras išla pobeda Hofenhajma nad Slovanom (5:0), ali još nije gotovo…

ZVEZDA – GENT 2:1 (1:1)

/Kanga 12, Katai 58 – Ođiđa Ofoe 31/

ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Gobeljić – Sanogo – Ben (90. Spiridonović), Kanga (83. Pankov), Ivanić (63. Petrović), Katai (90. Nikolić) – Falćineli.

GENT: Kuzemans – Kastro Montes, Mareh, Hanče Olsen, Mohamadi – Ovusu (75. Kums), Dorš – Bukari, Ođiđa Ofoe (81. Klajndest), Botaka (63. Niangbo) – Jaremčuk.
Sudija: Mikael Fabri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike