Vreme je za polufinale LŠ: Može li Čelsi do iznenađenja u Madridu?

27.04.2021

07:14 >> 11:02

0

Autor: N. St.

Prvi duel igra se u španskoj prestonici

Vreme je za polufinale LŠ: Može li Čelsi do iznenađenja u Madridu?
Copyright Profimedia

Turbulentno je bilo u prethodnih desetak dana. Od momenta kada je zvanično objavljeno stvaranje nove Superlige Evrope, do njenog gašenja za manje od 48 sati od osnivanja, a između toga se svašta izdešavalo.

Pričalo se i o drakonskim kaznama, poput izbacivanja timova iz Lige šampiona. U tom slučaju bi PSŽ već držao „ušati pehar“. Ipak, stvari su se smirile, pa je sada sva pažnja usmerena ka prvom od dva polufinalna susreta. U Madridu će se sastati Real i Čelsi.

Nelogične su priče o izbacivanju. Nisam uopšte zabrinut zbog svega toga. Igramo u polufinalu, to je naše pravo i to smo izborili na terenu – kratko i jasno je poručio Zinedin Zidan.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Francuski stručnjak je pokušao da malo odmori nosioce igre i to mu se obilo o glavu u Primeri, ali mnogi očekuju da bi Eden Azar mogao da se nađe u startnoj postavi. Tek se oporavio od povrede i možda bi upravo duel sa bivšim klubom mogao da mu bude odskočna daska u redovima „kraljevskog kluba“.

U odličnim smo odnosima, nadam se da će igrati. Ako želite da pobeđujete morate da igrate protiv najboljih, a Azar to jeste – rekao je štoper „plavaca“ Antonio Ridiger.

Mala je verovatnoća da to žele i njegovi saigrači i navijači engleskog tima, mada je trener Tomas Tuhel više morao da priča o dešavanjima van terena u najavi meča.

Mi zaslužujemo da budemo u polufinalu baš kao i Real. Ne zbog nekih političkih odluka, uticaja ili toga što imamo lepe dresove. Zaslužujemo to jer smo prošli grupnu fazu, eliminisali smo timove u nokaut fazi i došli smo dovde. Isto su učinili i oni. Ako postoje problemi na nekom drugom nivou, neka se to tamo i rešava. Mi se fokusiramo na teren, znamo da su oni puni samopouzdanja i da su tim koji je navikao da igra ovakve mečeve, ali je to ono o čemu svako sanja još od malih nogu – objasnio je Tuhel.

Profimedia

Jedna od tema bile su sudije, Zidan nije želeo o tome da priča, dok je Tuhel dao svoje viđenje stvari. Inače, pravdu će deliti Holanđanin Deni Makeli.

Imam puno poverenje u UEFA i izbor sudija za ovo takmičenje, verujem im 100 odsto. Potrebne su nam najbolje sudije u ovako važnim mečevima – istakao je Tuhel.

Ako je suditi prema kladionicama blagu prednost ima Real koji na ovom meču igra bez Ramosa, Mendija, Vaskeza i Valverdea, a Kros je pod upitnikom. Gosti ne računaju na Kovačića.

Ne računajući prijateljske susrete ova dva tima su odigrala tri meča i Englezi su bili uspešniji. Prvi susreti su odigrani u maju 1971. godine u Pireju u finalu UEFA Kupa. Prvi meč je završen remijem (1:1) 19.5, da bi dva dana kasnije Čelsi dobio na istom stadionu sa 2:1. Treći susret bio je meč finala UEFA Superkupa 1998. godine kada je Urugvajac Gustavo Pojet postigao jedini gol i doneo trijumf „plavcima“ u Monaku.

Situacija je jasna, Real ima neke neraščišćene račune iz prošlosti, dok se Čelsi ne bi bunio da se istorija ponovi u španskoj prestonici…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike