VAR stiže u Srbiju, na insistiranje UEFA!

09.11.2020

18:49 >> 20:21

0

Autor: J. T.

Bivši sudija Zdravko Jokić ekskluzivno otkrio za TV Arena Sport

VAR stiže u Srbiju, na insistiranje UEFA!
Copyright MN Press

Odluka o sudijama duela Srbija – Škotska, čiji će pobednik izboriti plasman na Evropsko prvenstvo idućeg leta, biće poznata u utorak, a dok čekamo da se oglasi UEFA, bivši sudija Zdravko Jokić gostujući na TV Arena Sport doneo nam je ekskluzivnu informaciju koja glasi:

Na stadionu “Rajko Mitić” u četvrtak uveče biće korišćen VAR, što nije praksa kada su u pitanju utakmice reprezentacija.

Jokić je naveo da su u Evropskoj fudbalskoj federaciji svesni važnosti predstojećeg duela naše i ostrvske reprezentacije, pa su zato rešili da posegnu za dodatnom pomoći kako ne bi bilo nepravedno oštećenih.

Ekran koji će sudija koristiti za gledanje eventualnog video-snimka nalaziće se ispred istočne tribine, pošto su kod zapadne smeštene klupe za stručni štab i rezervne fudbalere, dok će kontrolna soba biti smeštena u kombiju ispred stadiona.

Podsetimo, VAR je u Srbiji prvi put korišćen na revanš utakmici plej-ofa Lige šampiona u kojoj je Crvena zvezda, prošle godine remijem protiv Jang bojsa, izborila drugo učešće u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike