Stanojević se uzda u Natha: Značilo bi nam da nas pogura

06.11.2020

15:05

0

Autor: J. T.

Trener Partizana govorio za medije uoči gostovanja u subotici

Stanojević se uzda u Natha: Značilo bi nam da nas pogura
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana u subotu od 18 časova igraju u Subotici protiv Spartaka.

Domaćin igra vrlo dobro ove sezone, što povrđuje četvrto mesto na tabeli Superlige, dok su crno-beli oslabljeni virusom korona.

-Specifična je situacija vezana za kovid. Nikad ne znate šta može da vas zadesi. Prilagođavamo se situaciji, imamo dosta igrača i treba se baviti samo ovima koji mogu da konkurišu za tim – istakao je Aleksandar Stanojević.

Partizanov trener nada se dobroj partiji Bibrasa Natha, pošto je Izraelac podigao formu u poslednje vreme.

-Slažem se sa tim ocenama, Natho je sve bolji na utakmicama i treninzima ove nedelje. Malo smo ga na prethodnom meču približili protivničkom golu, videćemo da tako nešto uradimo i ovog puta. Značilo bi nam dosta da nas pogura njegovim kvalitetom i novijom svežinom.

Osvrnuo se i na kvalitet rivala, čije redove je nedavno napustio Nemanja Nikolić, koji je u Subotici igrao kao pozajmljen igrač crno-belih. Otišao je u Saudijsku Arabiju.

-Spartak je poslednjih godina u vrhu srpskog fudbala. Gaji ofanzivni stil igre, sa dosta igrača ulazi u završnicu akcija, ubacuju se i bekovi, zadnji vezni… Dobro izgledaju, biće dobra i atraktivna utakmica. Što se tiče Nikolića, drago mi je zbog njega što je napravio transfer, dobro je finansijski prošao, ali mi je drago i što neće igrati protiv nas, jer je fudbaler koji može da napravi razliku na terenu – istakao je Stanojević.

Bilo je reči i o bekovim Partizana…

-Mi smo kompletirani na bekovima, imamo različite tipove igrača, a kada budemo imali sve na raspolaganju, koristićemo i Lutovca na desnom boku. Imamo dosta centaršuteva, malo nam nedostaje kvalitetniji taj završni centaršut i reakcija na njega u šesnaestercu, ali važno je da ima ponavljanja i generalno sam zadovoljan kvalitetom bekovskih linija.

Posle gostovanja u Subotici sledi pauza zbog termina za reprezentacije.

-To mi ovog puta neće biti problem. Prošli put je bio, jer nisam dovoljno poznavao igrače, nismo stigli da se upoznamo. Sada nije problem, naprotiv, drago mi je što idu u reprezentacije, to je normalno, bitno je samo da se vrate zdravi. Očekujem posle pauze da će se vratiti Jojić, da će biti spreman, a Suma će 9. novembra imati kontrolni pregled. Nadam se da će se i Bajbek vratiti ranije u odnosu na prvu prognozu, kao što je bio slučaj sa Banjakom, pa je naš medicinski tim odradio dobar posao – podsetio je Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike