Srbin se vratio u prvu postavu sa kapitenskom trakom: Mitrović dva puta u metu, Lids slavio u goleadi

19.09.2020

16:27 >> 16:34

0

Autor: 24sedam

Srpski napadač odličan, ali je Bjelsina ekipa slavila. VBA izgubio bez Ivanovića, Bilić isključen

Srbin se vratio u prvu postavu sa kapitenskom trakom: Mitrović dva puta u metu, Lids slavio u goleadi
Copyright Tanjug/Carl Recine/Pool via AP

Goleade su obeležile prva dva meča drugog kola Premijer lige. Dve utakmice – 14 golova!

Aleksandar Mitrović se vratio u startnu postavu i to sa kapitenskom trakom, ali njegova dva pogotka nisu bila dovoljna da se savlada Lids (4:3). Puleni Marseja Bjelse su poveli već u petom minutu preko Koste. U 34. minutu je Mitrović sa penala izjednačio, ali je Klih sedam minuta kasnije vratio domaći tim u vođstvo takođe sa „bele tačke“ što je bio i rezultat na poluvremenu (2:1).

Već u 50. minutu je Bamford uvećao prednost, da bi Kosta svojim drugim golom u 57. minutu doneo, činilo se, nedostižno vođstvo. Bio je to prvi put u 157. utakmici u svim takmičenjima u Engleskoj da je postigao dva gola. Međutim, Fulam nije istakao belu zastavicu. Rid je u 62. smanjio zaostatak ,da bi Mitrović novim pogotkom u 67. minutu u potpunosti vratio svoj tim u igru.

Imao je srpski napadač tri minuta kasnije šansu da izjednači, poslao je loptu tik pored stative. Napadali su i jedni i drugi u nastavku, ali su mreže mirovale. Interesantno je da je Lids, povratnik u elitu i svoj drugi meč završio sa sedam pogodaka, u prvom kolu su izgubili od Liverpula (4:3).

GOL-MAŠINA
Neverovatni statistički podaci za Aleksandra Mitrovića. Postigao je danas svoj 50. pogodak za Fulam u svom 96. nastupu za engleski tim. Takođe, od starta prošle sezone je postigao 27 golova ligaških pogodaka, nijednom drugom igraču u četiri najjače lige u Engleskoj to nije pošlo za nogom.

Nešto ranije je Everton na „Gudisonu“ bio ubedljiv protiv Vest Bromvič Albiona (5:2). Slaven Bilić nije odmah stavio Branislava Ivanovića u „vatru“, ali njegov itm jeste prvi poveo, preko Dijaganje u 10. minutu. Kalvert-Luin je u 31. izjednačio, da bi Hames Rodrigez postigao prvenac u Premijer ligi u 45. za vođstvo domaćina. Dok su svi čekali sudijski zvižduk za poluvreme Gibs je napravio glupost. Na svojoj polovini je, bez ikakvog razloga, gurnuo jednog igrača Evertona i dobio direktan crveni karton. Bilić je protestovao i on je isključen.

Odmah po nastavku meča je Pereira doneo izjednačenje gostima, ali je to kratko trajalo. Već u 54. je Kin vratio vođstvo. Kalvert-Luin je dao svoj drugi gol u 62, a samo četiri minuta kasnije je i treći put zatresao mrežu VBA, ovog puta na asistenciju Rodrigeza koji je dobio najviše pohvala po završetku meča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike