"Privatna usluga" predsednika PSŽ genseku FIFA mogla bi da ih odvede u zatvor

22.09.2020

19:22 >> 21:27

0

Autor: 24sedam

Naser al Kelaifi i Žerom Valcke u ozbiljnom problemu

"Privatna usluga" predsednika PSŽ genseku FIFA mogla bi da ih odvede u zatvor
Copyright Profimedia

Prvi čovek Pari Sen Žermena, katarski biznismen Naser al Kelaifi, često je meta optužbi za mito i korupciju, a ovaj put preti mu i ozbiljna zatvorska kazna!

Švajcarsko tužilaštvo zatražilo je čak dve godine i četiri meseca zatvora za Kelaifija, a tri godine za bivšeg generalnog sekretara FIFA, Žeroma Valckea, prenosi “Skaj sport”.

Razlog je njihov, kako tvrde u svoju odbranu, privatan posao iz 2013. godine, kada je predsednik pariskog kluba pomogao Valckeu da kupi kuću na Sardiniji.

Možda ta “prijateljska usluga” ne bi bila sumnjiva da se nije dogodila u toku pregovora o pravima TV prenosa Svetskog prvenstva 2026. i 2030. na području Severne Afrike i Bliskog Istoka, koja je kasnije dobila katarska kompanija beIN Media, naravno, u vlasništvu Nasera al Kelaifija.

Sumnju izaziva i to što je imanje u vrednosti 5.000.000 evra kupila kompanija koja je potom prebačena na brata jednog od Kelaifijevih bliskih saradnika, baš pred predaju zemljišta Valckeu.

I jedan i drugi negiraju ove optužbe i tvrde da taj posao nije povezan sa ugovorom koji su FIFA i beIN Media potpisali 2014. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike