Norvežani sa dvojicom debitanata na Srbiju

28.09.2020

10:12 >> 15:55

0

Autor: Jovan Terzić

Lars Lagerbek objavio spisak igrača za duel sa orlovima

Norvežani sa dvojicom debitanata na Srbiju
Copyright Profimedia

Posle Ljubiše Tumbakovića i selektor Norveške, Lars Lagerbek, objavio je spisak fudbalera na koje računa za utakmicu 8. oktobra u Oslu, u okviru baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Iskusni strateg na spisak je uvrstio dvojicu debitanata: 20-godišnjake Jansa Petera Haugea i Lea Estigarda. Prvi je član Bodo-Glimta i igra krilo, a drugi je štoper Brajtona na pozajmici u Koventriju.

U 17 prvenstvenih utakmica prošle sezone Estigard je postigao čak 14 golova, što znači da su Norvežani dodatno pojačali ionako jak napad predvođen Erlingom Halandom.

-To su dva igrača koji obećavaju i pozvao sam ih jer igraju dobro i zaslužili su da budu u reprezentaciji. Nemamo povređene igrače, svi su spremni. Neki nemaju zapaženu minutažu u svojim klubovima ove sezone, ali su dobro trenirali, neki su promenili klubove, ali ukupno gledano – svi izgledaju dobro – istakao je Lagerbek i dao jednake šanse za prolaz:

-Uzbuđeni smo zbog utakmice. Biće jako težak meč. Protivnik je dobar i iskusan, polovina igrača je igrala na Svetskom prvenstvu, svi igraju u dobrim ligama. Ako moram da predviđam, rekao bih da su šanse 50-50 odsto. 

Podsetimo, pobednik ovog duela igraće u novembru protiv Škotske ili Izraela za plasman na Evropsko prvenstvo. Ako to bude Srbije, utakmica će biti u Beogradu.

Evo i kompletnog Lagerbekovog spiska za utakmicu sa “orlovima”, a potom i Rumunijom i Severnom Irskom u Ligi nacija:

golmani Rune Jarstajn (Herta), Orjan Njiland (Aston Vila), Andre Hansen (Rozenborg), odbrambeni igrači Kristofer Ajer (Seltik), Haitam Alesami (Amijen), Omar Elabdelui (Galatasaraj), Martin Lines (Galatasaraj), Birger Meling (Nim), Tore Reginijusen (Rozenborg), Sigurd Rosted (Brondbi), Stefan Strandberg (Ural), Jonas Svenson (AZ Alkmar), Leo Skiri Estigard (Koventri), vezisti Patrik Berg (Bodo), Sander Berge (Šefild j.), Mohamed Eljunusi (Seltik), Markus Henriksen (Rozenborg), Stefan Johansen (Fulam), Frederik Midtsje (AZ Alkmar), Matijas Norman (Rostov), Morten Torsbi (Sampdorija), Martin Edegard (Real Madrid) i napadači Erling Haland (Dortmund), Jens Peter Hauge (Bodo-Glimt), Džošua King (Bornmut), Aleksander Serlot (Lajpcig).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike