"Ne igram najbolji fudbal, nego u najboljem klubu"

04.11.2020

10:18 >> 10:20

0

Autor: J. T.

Diogo Žota o fenomenalnim partijama u dresu Liverpula

"Ne igram najbolji fudbal, nego u najboljem klubu"
Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Diogo Žota igra fantastično.

U 10 nastupa za Liverpul postigao je čak sedam golova. Tri u utorak uveče protiv Atalante u 3. kolu Lige šampiona. U poslednje četiri utakmice šest puta je bio strelac.

“Diogo, da li trenutno igraš najbolji fudbal u karijeri?”, pitao je novinar Portugalca posle utakmice u Bergamu.

-Igram u najboljem klubu svoje karijere, za sada. To je sigurn. Ne znam da li sam u najboljoj formi, postizanje golova je moj stil igre tako da sam trenutno veoma srećan – odgovorio je bivši napadač Pakoš Fereire, Atletiko Madrida, Porta i Vulverhemptona.

Žota ima 23 godine, a upravo je toliko dana prošlo od njegovog dolaska u Liverpul. Bilo je sumnjičavih kada su njegovo ime videli u startnoj postavi pre Roberta Firmina, međutim, Jirgen Klop nije imao dilemu oko sastava.

-Dobre partije igrača mi nikada ne zadaju glavobolju. Odluka za ovu utakmicu bila je jednostavna, prvo zbog toga što je Diogo u odličnoj formi, a drugo zbog načina na koji Atalanta igra i kako se brani. Bile su nam potrebne Diogove veštine – objasnio je nemački stručnjak i dodao da ne treba otpisivati Firmina, iako je Brazilac za celu 2020. godinu postigao manje golova nego Portugalac od svog dolaska u Liverpul (inače, računajući i prošlu sezonu kada je sa Vulverhemptonom igrao Ligu Evrope, ovo mu je bio treći het-trik u evrokupovima).

-Da nije Bobija Firmina mi ne bismo igrali Ligu šampiona i on će sigurno ponovo biti u timu. Kada neke ljude pitate po čemu je Liverpul poseban, reći će vam da je to zbog načina na koji igra Bobi Firmino. Za nas je važno da imamo na raspolaganju više od 11 igrača. Sada je Diogo odigrao sjajno, ali to nema veze sa Bobijem niti sa tim da li imam glavobolju oko sastavljanja tima. I više sam nego zadovoljan što su momci odigrali ovako dobro protiv Atalante – istakao je Klop.

Liverpul posle tri kola ima maksimalnih devet bodova, Atalanta i Ajaks po četiri, dok je Midtjiland na začelju tabele sa tri poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike