KRAJ: Prečka spasila Real u nadoknadi, Barselona poražena u Madridu

10.04.2021

18:15 >> 21:05

0

Autor: N. St.

Dva najveća španska kluba odigrali meč u prestonici

KRAJ: Prečka spasila Real u nadoknadi, Barselona poražena u Madridu
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Real ili Barselona? Karim Benzema ili Lionel Mesi? Hoće li neko od ova dva tima osvojiti tri boda ili će ih podeliti i tako oduševiti Dijega Simeonea?

Odgovor na sva ova dobili smo posle spektakularnog meča na stadionu “Alfredo Di Stefano”. Posle svega viđenog je Real Madrid savladao Barselonu – 2:1 (2:0.

Još pre utakmice je bilo jasno da je ulog veliki i da će ovaj duel odlučiti o tome ko će nastaviti borbu za titulu. Stanje na tabeli je sada takvo da Atletiko i Real imaju po 66, a Barselona 65 bodova. Doduše, “jorgandžije” imaju i meč manje.

Ljubitelji fudbala su zaista imali šta da vide uprkos velikom nevremenu u prestonici. Pregršt prilika, tri gola, crveni karton Kazemira i nedostatak sreće na obe strane kod nekih velikih šansi. Prema prikazanom moglo je da bude i mnogo više golova.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu “24sedam“.

Pročitajte još:

90+4′ – PREČKA ZA KRAJ

Mogla je Barselona do remija u četvrtom minutu nadoknade. Ilaiš Moriba je pogodio prečku… Utakmica je završena pobedom Reala.

90+1′ – MESI PRAVO U GOLMANA

Mesi je izveo slobodan udarac, lak posao je imao Kurtoa. Igraće se četiri minuta u nadoknadi.

90′ – CRVENI ZA KAZEMIRA

U razmaku od nekoliko minuta je Kazemiro dobio dva žuta kartona zbog nesmotrenih faulova koje je pravio. Real je ostao sa desetoricom.

84′ – PROTESTI BARSE, TRAŽE PENAL

Mesi je mogao da izjednači, lopta je otišla pored gola, Brajntvajt je pokušao da je stigne, Mendi mu je stavio ruku na rame, on je pao. Tražili su penal, usledili su žustri protesti kada je Manzano odbio da pokaže na “kreč”. Umesto toga je pokazao žute kartone Robertu, Albi i Kumanu…

82′ – NOVE IZMENE

Ušli su Brajntvajt i Trinkao umesto Dembelea i Pedrija.

80′ – PROBLEMI SA SUDIJOM I MESIJEVO PRESVLAČENJE

Bizarna situacija na utakmici. Sudija Manzano ima tehničke probleme sa opremom pa je napravljena pauza od nekoliko minuta kako bi zamenio opremu. To je Mesi iskoristio da presvuče natopljeni dres.

72′ – ZIDAN IZBACIO POLA TIMA

Veliki broj izmena u istom minutu. U Realu su izašli Vinisijus, Benzema i Kros i ušli Marselo, Marijano i Isko , dok je Kuman umesto Arauha uveo Moribu.

70′ – PLJUŠTE KIŠA I ŠANSE

Nevreme i dalje traje, ali “pljušte” i šanse. Benzema je prvo mogao da postigne gol, pa je na drugoj strani šutirao Mesi, ali je tom prilikom fauliran. Argentinac je veoma loše izveo slobodan udarac.

67′ – KAKVA GREŠKA VINISIJUSA

Modrić je maestralno pronašao Vinisijusa, imao je šansu da reši sve, umesto toga je bio nesebičan, pokušao da doda do Benzeme, ali je Arauho bio na mestu i izbacio loptu u korner. Posle velike greške odbrane Barse u petercu je Benzema mogao da reši sve, ali nije to očekivao, pa je opasnost otklonjena.

64′ – KURTOA SPASILAC

Odličan dupli pas Albe i Mesija, Kurtoa je sjajno intervenisao i sprečio Albino ubacivanje koje bi verovatno značilo i gol. Potom je napravljena izmena, umesto Busketsa je ušao Serđi Roberto.

63′ – UMALO AUTOGOL

Dobar napad Reala, Vinisijus je šutirao, Arauho je loše intervenisao i umalo matirao svog golmana. Srećom po njega pogodio je stativu. Usledio je korner, bez opasnosti.

61′ – ODMAH PROMENA

Ubrzo posle gola Zidan pravi još jednu promenu. Asensio menja Valverdea.

60′ – MINGEZA SMANJIO MINUS

Alba je centrirao, Gerizman je pametno preskočio loptu, stigal je do Mingeze koji uspeva da je pošalje iza leđa Kurtoe za 2:1.

56′ – BARSA NAPADA

U drugom delu igre je Barsa ta koja više napada, ima loptu u posedu i pokušava nešto, uglavnom preko Grizmana, ali to ne daje rezultat za sada. Imao je i Real priliku u kontri, nije bilo opasnosti.

51′ – USLOVI ZA IGRU SVE GORI

Neverovatna kiša pada u Madridu. Uslovi za igru su sve gori i gori u prestonici Španije.

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

46′ – GRIZMAN NA TERENU

Napravio je Kuman prvu izmenu, umesto Desta je uveo napadača Grizmana.

45+2′ – POLUVREME

Dembele je izveo korner u drugom minutu nadonkade, lopta je došla do Mesija koji je ostao sam, šutirao, ali je Kurtoa nogama uspeo da spreči loptu da uđe u gol.

45′ – MESI DIREKTNO IZ KORNERA

Muče se igrači Barselone da pronađu put do neke ozbiljne šanse. Mesi je bio toga svestan pa je pokušao iz kornera direktno da pogodi gol. Iznenadio je Kurtou i sve ostale, ali je pogodio stativu, bilo je veoma blizu.

42′ – PRINUDNA IZMENA ZIDANA

Vaskez ne može da nastavi meč. Udarac koji je dobio od Busketsa je prejak. Zamenio ga je Odriozola, Zidan je morao da napravi prinudnu izmenu.

41′ – VREMENSKI USLOVI

Vremenski uslovi u Madridu su sve lošiji. Pada jaka kiša u španskoj prestonici.

39′ – NEOPREZAN BUSKETS

Veoma loš i zakasneli start Busketsa na Vaskezu. Lekarska ekipa je ušla na teren, morao je da izađe van, ali se brzo vratio. Interesantno je da nije dobio ni žuti karton zbog toga.

34′ – NEVEROVATNE ŠANSE NA OBE STRANE

Imala je Barselona dobru priliku da smanji zaostatak, Dembele se loše snašao u petercu. Usledila je brza kontra, Vinisijus je ostavio za Valverdea koji je pogodio stativu, lopta se odbila na nogu Vaskeza, Ter Štegen je maestralno intervenisao.

30′ – BEZ REAKCIJE ARBITRA NA PAD VINISIJUSA

Pokušao je Vinisijus sam da reši napad, nekoliko igrača mu je prišlo, uzelo loptu, pao je u petercu, arbita Manzano nije imao nikakvu reakciju.

28′ – KROS DUPLIRAO PREDNOST

Vinisijus je uzeo loptu, prevario čuvare i pao u kaznenom prostoru. Sudija je svirao faul, ali na ivici kaznenog prostora. Kros je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila u leđa Desta, promenila pravac, a Alba na gol liniji nije uspeo da interveniše.

24′ – OPOMENA ZA PEDRIJA

Napadaju domaćini sve više Pedrija i koriste njegovo neiskustvo. Dobio je žuti karton mladi igrač Barselone zbog faula na Kazemiru. Slobodan udarac je izveo Benzema i učinio je to veoma loše, daleko preko gola je poslao loptu.

19′ – NIŠTA OD PENALA

Mesi je izveo slobodan udarac, palo je nekoliko igrača u kaznenom prostoru, igrači gostiju su podigli ruke tražili penal, sudija Hil Manzano je pokazao da je faul u napadu napravio Lengle. Nisu se posle toga mnogo bunili igrači Barse.

14′ – BENZEMA PETOM ZA 1:0

Valverde je odlično izneo loptu, prosledio do Vaskeza koji je centrirao po zemlji, a Benzema majstorski, petom, šutirao i matirao Ter Štegena.

10′ – PRVA PRILIKA

Alba je odlično prošao po strani, dobio loptu od Mesija, ali je Kurtoa bio na mestu i sprečio veću opasnost.

6′ – OPIPAVANJE PULSA

Na samom startu meča nema velikih uzbuđenja. Uglavnom se igra na sredini terena sa dosta prekida zbog manjih faulova.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Madridu je počela.

20:50′ – BARSIN ŠUTERSKI TRENING

Katalonci su pokazali i dešavanja iza kulisa uoči početka meča.

20:39′ – REAL SPREMAN

Madriđani su odradili poslednji trening pred utakmicu.

20:19′ – KATALONCI SU STIGLI

Ekspedicija Barse je stigla na stadion u Madridu.

20:16′ – SASTAVI

Poznati su i sastavi ekipa za ovu utakmicu:

REAL: Kurtoa – Vaskez, Militao, Naćo, Mendi – Modrić, Kazemiro, Kros – Valverde, Vinisijus, Benzema

BARSELONA: Ter Štegen – Lengle, Arauho, Mingeza – Alba, De Jong, Buskets, Dest – Pedri, Mesi – Dembele

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike