Klinci na koje treba obratiti pažnju: Među najboljima na svetu dvojica Srba!

08.10.2020

07:12 >> 07:18

0

Autor: J. T.

Lepo priznanje za nade Crvene zvezde i Voždovca

Klinci na koje treba obratiti pažnju: Među najboljima na svetu dvojica Srba!
Copyright MN Press

Ugledni engleski “Gardijan” tradicionalno objavljuje godišnji spisak mladih fudbalera na koje treba obratiti pažnju (Next generation), a među 60 najvećih svetskih talenata u 2020. svrstana su u dva Srbina.

Reč je o igračima rođenim 2003. godine, centarlnom vezisti omladinaca Crvene zvezde – Mateji Bačaninu i levom krilu Voždovca – Luki Cvetičaninu.

“Zvezdin plavi Mesi”, opisao je novinar kako pojedini zovu Bačanina i dodao da su česta poređenja sa klupskom legendom Robertom Prosinečkim.

MN Press

“Bačanin momentalno ostavlja utisak svojom pojavom i elegancijom. Dinamični ofanzivni vezista, koji je potpisao profesionalni ugovor sa 15 godina uprkos interesovanjima Barselone i PSŽ-a, može da kontroliše igru svojim laganim kretanjem i dodirom lopte”, navodi se u tekstu, uz napomenu da bi mladi fudbaler mogao ove sezone da debituje i za prvi tim.

Kada je reč o Cvetičaninu, koji već ima 21 nastup za prvi tim Voždovca, ističe se njegova brzina.

“Klub tvrdi da je trčao 35.2 kilometra na sat tokom utakmice, što ga svrstava među najbrže fudbalere. Nije samo brzina zanimljiva kod mladog igrača koji podseća na Ivana Perišića i Gereta Bejla, a koji je privukao pažnju Juventusa i Benfike. On je i tehnički jako dobar, može da igra sa obe noge, ima dobar centaršut i po potrebi može da se prekomanduje u sredinu”, pohvaljen je Cvetičanin.

MN Press

Svakako, lepa stvar za srpski fudbal kada ima dvojicu igrača na ovakvoj listi. U prošlogodišnjem izboru to je bio samo Filip Stevanović iz Partizana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike