Gvardiola se igrao i preokrenuo: Siti dva puta gubio i na kraju slavio, uz spektakularan gol Toresa

14.05.2021

21:14 >> 21:23

0

Autor: N. St.

Trijumf građana, na golu Karson

Gvardiola se igrao i preokrenuo: Siti dva puta gubio i na kraju slavio, uz spektakularan gol Toresa
Copyright Tanjug/Peter Powell/Pool via AP

Proslava titule je završena, Mančester siti do kraja sezone u Premijer ligi igra praktično revijalne utakmice i priprema se za finale Lige šampiona sa Čelsijem.

Upravo zbog svega toga Pep Gvardiola ne želi da rizikuje, pa tako traži razne kombinacije za sastav tima kako bi odmorio nosioce igre. Jednu takvu napravio je za duel sa Njukaslom, pa je tako na golu bio Skot Karson (35) koji 10 godina nije bio u startnoj postavi u najjačem takmičenju u Engleskoj.

Uprkos „mešanju karata“, njegov tim je slavio na „Sent Džejms„ parku u neverovatnoj utakmici – 3:4 (2:2).

Sve je krenulo od gola Krafta u 25. minutu. Onda je usledio prvi ekspresan odgovor gostiju. Kanselo je u 39. minutu izjednačio, da bi potom Feran Tores postigao jedan od najlepših golova sezone, ako ne i najlepši. Gundogan je izveo slobodan udarac, Španac je bio okrenut leđima od gola i u vazduhu je petom uspeo da matira Dubravku za vođstvo (1:2). Onda je u dubokoj sudijskoj nadoknadi Ake skrivio penal, VAR je proveravao da li je bilo ofsajda pre toga, pošto nije to bio slučaj odgovornost je preuzeo Žoeilton i izjednačio je pred odlazak na pauzu (2:2).

Njukasl je drugi put na meču poveo. Voker je napravio penal, Vilok je promašio, pa se ispravio odmah za 3:2. Tada je na scenu stupio Tores i dao dva brza gola – u 64, pa 66. minutu za trijumf svog tima.

Siti u narednom kolu gostuje Brajtonu, dok Njukasl dočekuje Šefild.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike