Dobre vesti od Tumbakovića: Svi su spremni!

11.11.2020

16:56 >> 17:19

0

Autor: Jovan Terzić

Poslednje obraćanje selektora pred duel sa Škotskom

Dobre vesti od Tumbakovića: Svi su spremni!
Copyright MN Press

Korona, povrede, zabrane klubova… Mnogo toga danas pravi probleme trenerima i selektorima da sastave najjači tim. Susreo se sa tim i Ljubiša Tumbaković uoči izuzetno važne utakmice sa Škotskom – vredne plasmana na Evropsko prvenstvo.

Filip Đuričić je zaražen koronom, Verder nije pustio Miloša Veljkovića da dođe u Beograd, italijanske vlasti su pravile problem Nikoli Milenkoviću i Dušanu Vlahoviću, Aleksandar Kolarov je doputovao povređen, Mihailo Ristić takođe, a Predrag Rajković s modricom ispod oka… Međutim, dan uoči “utakmice decenije” – četvrtak, 20.45, stadion “Rajko Mitić” – selektor Srbije dao je ohrabrujuću izjavu.

-Na našu sreću, svi su spremni i željno očekujemo sutrašnju utakmicu sa velikom željom da odgovorimo zahtevima – rekao je Tumbaković u obraćanju medijima.

Na pitanje da li ima dilemu oko sastava, usledio je kratak, ali jasan odgovor:

-Nemam.

Posebno se selektor osvrnuo na to što je štoper Fiorentine, Nikola Milenković, na raspolaganju, iako klub – odnosno vlasti regije Toskana – nisu želeli da mu dozvole da putuje.

-On je standardan igrač reprezentacije u ovih godinu i po dana od mog dolaska. On je velika podrška ekipi i meni. Stvarno mi je “pao kamen sa srca” kada je došao – iskren je Tumbaković.

Na Ostrvu se pribojavaju Fulamovog napadača, Aleksandra Mitrovića, ali naš selektor im poručuje da ima još aduta.

NEMA PUBLIKE, ALI IMA PODRŠKE

Kao što je dobro poznato, zbog korona virusa i ova utakmica biće odigrana bez publike, međutim, može se osetiti da reprezentativci Srbije imaju veliku podršku javnosti pred duel sa Škotskom.
-Moja velika želja je da reprezentaciju približim narodu i narod reprezentaciji. Ako je tako, onda je to ozbiljna podrška nama za sutrašnju utakmicu – istakao je selektor Ljubiša Tumbaković.

-Naravno da u našoj ekipi postoji još igrača koji mogu da rezultiraju. Nije Mitrović jedini koji postiže golove. Imamo grupu igrača koji u svakom trenutku mogu da daju gol. Ne bih rekao da su to tajni aduti, verovatni ih protivnički selektor prepoznaje i pokušaće da ih zatvori. 

Očekuje se da Škoti budu defanzivno nastrojeni, što nagoveštavaju njihova prethodna izdanja, tako da bi utakmica mogla da bude “taktički rat” dvojice selektora više nego lepa za oko.

-U pripremi svake utakmice postoji velika doza taktike. Sve ćemo da učinimo da mi kontrolišemo utakmicu. To je deo naše strategije i ako uspemo, onda samo treba to da pretočimo u rezultat – smatra Tumbaković.

Iskusni trener navodi da je ovo najveća utakmica u njegovog karijeri, doduše, ne zbog važnost već zato što je prva sledeća.

-U mojim godinama verovatno jeste, ali s obzirom da je svaka naredna najvažnija, onda svakako jeste. Stvarno sam imao jako mnogo utakmica koje su bile odlučujuće. Da li finale Kupa ili neke druge, ali u ovom momentu ovo jeste moja najvažnija utakmica u karijeri.

Za kraj, selektor nije želeo da otkrije šta će reći igračima uoči izlaska na teren.

-Puno toga motivacionog, ali to je neka naša intima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike