Đorđević i Lazetić za Arenu: Zar je rasprava skandal? (video)

27.10.2020

14:58 >> 16:51

0

Treneri Radnika i Metalca govorili o sukobu koji su imali na meču ova dva tima

Đorđević i Lazetić za Arenu: Zar je rasprava skandal? (video)
Copyright MN Press

Sukob dvojice trenera, Žarka Lazetića i Slavoljuba Đorđevića, na meču 12. kola Linglong Tajr Superlige između Metalca i Radnika (1:1), sportska javnost u Srbiji opisala je vrlo jakim epitetima, poput “skandala”, bruke”, “sramote”…

U prvi mah zaista je izgledalo da će se dvojica mladih trenera čak i fizički obračunati na terenu stadiona u Gornjem Milanovcu.

Međutim…

Akteri incidenta ističu da je sve ostalo na terenu i da nema “zle krvi” među njima, a pogotovo da sukob nije u vezi sa činjenicom da su nekada nastupali za Partizan i Crvenu zvezdu, a kasnije radili i kao treneri u dva naša najveća kluba.

E, upravo taj podatak posebno smeta treneru Metalca Žarku Lazetiću, koji je nekada nosio dres ekipe iz Humske.

– Mislim da nije u redu da se priča o nekom skandalu, kojeg nije ni bilo, što se vidi i po tome da ni Đorđević, ni ja nismo dobili kartone. Takođe, mislim da nije u redu da se o nama dvojici govori kao o bivšim igračima Partizana i Crvene zvezde, budući da je to nekorektno prema klubovima u kojima trenutno radimo. Đorđević je trener Radnika, ja sam u Metalcu i to u jedine ekipe o kojima nas dvojica treba da pričamo – ističe Lazetić.

Što se same sporne situacije tiče, o njoj je prvi pričao trener Surduličana istakavši da se sve dogodilo u afektu, ali da nije bilo ničega strašnog.

– Utakmica protiv Metalca je bila izuzetno korektna. Vodili smo 1:0 i imali još nekoliko prilika za gol, tako da mogu da budem zadovoljan. Verujem da je kolega Lazetić želeo malo da razdrma ekipu, i u tome zaista ne vidim ništa loše. Na snimku se vidi da je domaći fudbaler gurnuo jednog našeg igrača i moj stručni štab i ja smo otišli da smirimo situaciju. Žarko mi je tom prilikom rekao nešto na šta nisam mogao da prećutim, ali smo se brzo smirili i sve je u najboljem redu – ističe Đorđević, a u istom tonu nastavlja i trener ekipe iz Gornjeg Milanovca:

– Sve je bilo upravo onako što je Slavoljub rekao, s tim što je prvo igrač Radnika gurnuo našeg fudbalera koji se zagrevao, ali to sad nije ni bitno. Nas dvojica se poznajemo preko 20 godina, ali nikada nismo igrali jedan protiv drugog, niti imamo bilo kakve neraščišćene račune. Jednostavno, odreagovali smo u afektu, tom prilikom verovatno i pogrešili, pa je sa moje strane izvinjenje već otišlo ka svim ljudima u Radniku. Posle utakmice sam se pozdravio sa kompletnim igračkim kadrom Surduličana, kao i sa trenerom Đorđevićem kome želim mnogo uspeha u nastavku šampionata.

Pogledajte kako je izgledao incident (od 3:26):

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike