Da li je Zvezda oštećena u Tiraspolju? Sudijski ekspert analizirao gol Šerifa (VIDEO)

10.08.2021

19:51 >> 19:54

0

Autor: Adam Štulić

Ne može se zameriti sudiji, Sanogo zaslužio crveni karton

Da li je Zvezda oštećena u Tiraspolju? Sudijski ekspert analizirao gol Šerifa (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/Moldfootball

Crvena zvezda je završila svoj put ka Ligi šampiona za ovu sezonu. Srpski šampion poražen je u Tiraspolju od Šerifa (1:0), koji je gol odluke postigao iz sporne situacije.

Iako se u prvi mah činilo da je sve čisto, naknadnim pregledavanjem snimka zaličilo je da se strelac gola Arboleda našao u nedozvoljenoj poziciji.

– U ovom slučaju, ukoliko je u momentu upućivanja igrač koji skače na loptu u ofsajdu, čak iako je ne dodiruje, svira se nedozvoljena pozicija. Ova situacije je teška, ruka se ne računa, da li je rameni pojas bio ili nije… Deluje da jeste – rekao je za TV „Arena sport“ sudijski ekspert Dejan Santrač, koji je još malo pokušao da približi koliko je pomoćni sudija imao težak zadatak u ovoj situaciji.

– Gledajući snimak, i poučen iskustvom iz našeg prvenstva, kada se izvuku sve linije, nekada i ono što deluje „golim okom“ kao ofsajd, na kraju ne bude. Na ivici je situacija, ne može se zametiri sudiji i ako je bio ofsajd, više je nesrećan gol – kazao je nekadašnji arbitar, koji nije imao dilemu prilikom veoma neopreznog starta Sanoga u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kada je dobio žuti karton.

Pročitajte još

– Pitanje je pravca stopala, mislim da je ovo, po instrukcijama UEFA, crveni karton. Iznad zgloba, jasna pravac stopala, Sanogo vidi igrača i mislim da je bio svestan šta je učinio, i zbog toga je ostao da leži na travi dugo – kazao je Dejan Santrač, uz napomenu da je glavni arbitar u dva navrata oprostio žute kartone fudbalerima domaće ekipe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike