Bundesliga ima novog lidera!

13.12.2020

19:34

0

Autor: J. T.

Bajer iskoristio kikseve Bajerna

Bundesliga ima novog lidera!
Copyright Tanjug/Thilo Schmuelgen/Pool via AP

Dva uzastopna remija Bajern Minhena u Bundesligi (3:3 sa Lajpcigom i 1:1 sa Union Berlinom) doveli su do promene na čelu nemačkog prvenstva.

Kikseve Bavaraca iskoristio je Bajer Leverkuzen, koji se ubedljivom pobedom nad Hofenhajmom na svom terenu – 4:1 popeo na vrh tabele. 

“Aspirindžije”, inače potencijalni rival Crvene zvezde na sutrašnjem žrebu šesnaestine finala Lige Evrope, sada imaju bod više od Bajerna, s kojim se sastaju iduće subote u Leverkuzenu (18.30). 

Pre toga i jedni i drugi igraće vanredno kolo u sredu, Bajer protiv Kelna u gostima, a Bajern protiv Volfsburga kod kuće. Iako igraju na domaćem terenu, Bavarci će imati dosta teži posao, jer su “vukovi” četvrti na tabeli, a Keln tek 15.

Što se tiče večerašnje utakmice, junak pobede bio je dvostruki strelac Leon Bejli. Pogodio je u 4. i 27. minutu, da bi Baumgartner u 50. vratio neizvesnost, ali je nade gostiju uništio Fric pogotkom u 55, a pobedu je “overio” Alario iz penala u nadoknadi.

Treba istaći i da je Hofenhajm imao problem s isključenjima, pošto je prvo Grilič u 64. morao van igre, a onda i Poš u 79.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike