Barselona je opet kiksnula, Račić poslao Dmitrovićev Eibar u niži rang: Atletiko i Real rešavaju pitanje šampiona u poslednjem kolu

16.05.2021

20:01 >> 20:12

0

Autor: N. St.

Uzbudljivo u Primeri do samog kraja

Barselona je opet kiksnula, Račić poslao Dmitrovićev Eibar u niži rang: Atletiko i Real rešavaju pitanje šampiona u poslednjem kolu
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Pitanje šampiona u Španiji biće rešeno narednog vikenda. Titula će se slaviti u Madridu, jedino je pitanje da li u Atletiku ili Realu.

Atletiko je posle preokreta savladao Osasunu – 2:1 (0:0).

Povele su „jorgandžije“ preko Stefana Savića u 59. minutu, ali je VAR poništio taj pogodak zbog ofsajda. Kazna je stigla u 75. kada je Budimir doneo gostima vođstvo. Jurio je domaći tim pobedu po svaku cenu i rizik im se isplatio. Lodi je u 82. izjednačio, da bi Suarez šest minuta kasnije doneo trijumf i veliko slavlje svom timu. Darko Brašanac je odigrao ceo meč za goste.

I njihov gradski rival se pomučio protiv Bilbaa – 0:1 (0:0).

Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

Žilavi Baskijci su se borili, ali nisu izdržali. Načo je u 68. minutu postigao jedini pogodak i tako obezbedio nastavak trke.

Barselona je drugim uzastopnim kiksom i definitivno ispala iz trke. Izgubili su na svom terenu od Selte – 1:2 (1:1).

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Nije delovalo da će tako biti kada je Mesi pogodio u 29. minutu, ali je Mina golovima u 38. i 89. minutu doneo trijumf timu iz Viga. Ko zna da li bi se to dogodilo da Lengle nije dobio drugi žuti karton u 83. minutu.

Poznat je i prvi putnik u niži rang – Eibar. Uroš Račić i Valensija su deklasirali tim Marka Dmitrovića – 4:1 (3:1). Uroš je u igru ušao u 68. minutu. Za razliku od sunarodnika, Nemanja Maksimović i Hetafe su trijumfom protiv Levantea (2:1) prebrinuli te brige i ostali u Primeri.

REZULTATI:

Alaves-Granada 4:2
Bilbao-Real 0:1
Atletiko Madrid-Osasuna 2:1
Barselona-Selta 1:2
Betis-Ueska 1:0
Kadiz-Elče 1:3
Hetafe-Levante 2:1
Sosijedad-Valjadolid 4:1
Valensija-Eibar 4:1
Viljareal-Sevilja 4:0

Pročitajte još:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike