Arsenal i prečke zaustavili Čelsi: Rezultat iz Londona ponovo otvorio borbu za četvrto mesto

13.05.2021

21:11 >> 07:52

0

Autor: N. St.

Uzbuđenja u Premijer ligi

Arsenal i prečke zaustavili Čelsi: Rezultat iz Londona ponovo otvorio borbu za četvrto mesto
Copyright Tanjug/Catherine Ivil, Pool via AP

Titula Premijer lige je u rukama Mančester sitija, njihov gradski rival Junajted će u Ligu šampiona, dok se za preostale dve karte bore Lester, Čelsi, Vest Hem i Liverpul, a iz prikrajka vrebaju Totenhem i Everton.

Da se stvari dodatno zakomplikuju postarao se Arsenal koji je u Londonu savladao „plavce“ prvi put od 2011. godine – 0:1 (0:1).

Ključni momenat dogodio se u 16. minutu. Žoržinjo je užasno vratio loptu ka Kepi, Arizabalaga je uspeo krajnjim naporom da spreči autogol, ali je odbio loptu pravo do Obamejanga koji je poslao povratni pas ka Smitu Rouu za vođstvo.

Puleni Tomasa Tuhela su zaigrali znatno bolje u drugom delu, kružili su oko kaznenog prostora protivnika i čekali pogodak. Dao ga je u 61. minutu Pulišić, ali je opravdano poništen zbog velikog ofsajda. Moglo je u 90. minutu da bude 1:1. Zuma je bio najviši u skoku, pogodio je prečku, lopta se odbila do Žirua koji je sa nekoliko metara iz teške pozicije pokušao i on je pogodio prečku. Sreća je bila uz „tobdžije“.

Catherine Ivil, Pool via AP

Čelsi i dalje drži stvari u svojim rukama pošto ih čeka i direktan duel sa Lesterom. Pre toga će igrati sa „lisicama“ u finalu FA Kupa, tako da je pred Tuhelom i Rodžersom dosta posla. Takođe, „plavci“ plasman u Ligu šampiona mogu da obezbede i ako osvoje „ušati pehar“ u meču sa Mančester sitijem, mada je to dodatni pritisak koji neće želeti na svojim plećima u finalu.

Pročitajte još:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike