Premijer liga strepi: Brojke pozitivnih na koronavirus u porastu, utakmice upitne

14.12.2021

05:57

0

Engleska je zbog porasta broja zaraženih uvela nove mere

Premijer liga strepi: Brojke pozitivnih na koronavirus u porastu, utakmice upitne
Tan2021-10-16_14485499_0 - Copyright Tanjug/Tess Derry/PA via AP

Porast broja zaraženih od koronavirusa u Velikoj Britaniji je za zabrinutost,a  sve više utiče i na odigravanje utakmica Premijer lige.

Naime, kako prenose engleski mediji, tokom prethodne nedelje je zabeležen rekordan broj zaraženih igrača i članova stručnih štabova u elitnim engleskim klubovima - čak 42.

To je najveći broj zaraženih još od januara kada je registrovano 40 korona pozitivnih.

Tada, dakle početkom ove godine, obavljeno je 2.295 testova, a u prethodnih nedelju dana 3.805 koji su pokazali da je zaražen dosad rekordan broj aktera u najjačoj engleskoj ligi.

Šest klubova su dosad prijavili zaražene, Brajton, Totenhem, Lester, Mančester Junajted, Aston Vila i Norič, zbog čega je meč Junajteda sa Brentfordom doveden u pitanje.

Nedeljni meč između Brajtona i Totenhema je već otkazan zbog proboja koronavirusa u tabor Spursa.

Premijer liga je naložila klubovima da uvedu urgentne mere zaštite koje podrazumvaju i distanciranje i obavezno nošenje maski, dok je u klubovima nižih liga krovna organiacija (EFL) naložila da se pravi selekciju i razdvajaju vakcinisane od nevakcinisanih fudbalera tokom putovanja.

Nove mere važe i za navijače, pa će tako od srede svi oni koji budu želeli uživo da gledaju sportske manifestacije sa više od 10.000 ljudi, morati da prilože dokaz o vakcinaciji ili negativan test na koronu, što se najpre odnoasi na mečeve Premijer lige.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike