Partizan i Sparta ponovo nakon 65 godina: Neka ishod bude kao kada su igrale "bebe" (Video)

13.12.2021

16:47

0

Žreb u Nionu odlučio je da se crno-beli sa praškom Spartom sretnu 17. i 24. februara

Partizan i Sparta ponovo nakon 65 godina: Neka ishod bude kao kada su igrale "bebe" (Video)
partizan profimedia-0283502208 - Copyright Profimedia

Današnjim žrebom u Nionu odlučeno je da fudbaleri Partizana igraju sa praškom Spartom, te će se istorija ponoviti, a ovi rivali će se sresti 17. i 24. februara.

Na evrospkom putu, rivali iz Beograda i Praga igrali su davne 1966. godine, kada su crno-beli ostvarili najveći uspeh u svojoj istoriji ulaskom u finale Kupa evropskih šampiona 1966. godine.

Sparta je tada u prvom meču slavila u Pragu sa 4:1, ali su čuvene "Partizanove bebe" u neverovatnom revanšu slavile sa 5:0.

Tim iz Praga je tada u svom sastavu imao mnoge reprezentativce Čehoslovačke, koja je bila vicešampion sveta iz Čilea i sa igračima poput Vrane, Mraza, Taborskog, Mašekom, Tihim, Migašem, Pospihal i Andrej Kvašnjak bili su tim koga su se plašili mnogi u Evropi.

I dan danas, Sparta važi za najveći češki klub, a definitivno i najtrofejniji. Igrali su u polufinalu Kupa UEFA, Kup pobednika kupova, tri puta osvojio je Mitropa Kup.
 
Prvi duel sa Partizanom igraće se u prestonici Češke, dok će se kao davne 1966. godine, revanš igrati u Humskoj. Neka i sada ishod bude isti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike