Šok na Marakani! Radnik odneo bod, Stamenković zaledio srca navijača crveno-belih

13.12.2021

16:16 >> 20:10

1

Autor: 24sedam

Crveno-beli remijem protiv Radnika zatvorili jesenji deo sezone na svom stadionu

Šok na Marakani! Radnik odneo bod, Stamenković zaledio srca navijača crveno-belih
fkcz6 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da pobede Radnik ni na svom "Rajku Mitiću". Tim iz Surdulice otkinuo je srpskom šampionu bod, golom Stamenkovića u 83. minutu, kojim je anulirano vođstvo domaćih iz 36. minuta kada je Kataji pogodio sa bele tačke. Isti igrač promašio je penal u 43. minutu.

Prema svemu prikazanom, zbog brojnih šansi koje su ostale neiskorišćene, Zvezda nije zaslužila da bude tako surovo kažnjena. To, naravno, nikako ne znači ni da Radnik nije zaslužio bod. Surduličani nijednog trenutka nisu odustajali od svoje igre. U odbrani su ginuli i često zahvaljujući sreći ostajali nekažnjeni, ali su zato u napadima vešto koristili svaku priliku za kontre preko krila.

Takođe, moral im je u svakom momentu bio na veoma visokom nivou, čak i kada su nemo gledali sudiju Maksimovića koji i u 43. minutu pokazuje po drugi put na belu tačku. Istini za volju, koliko god te presude glavnog arbitra izgledale prestogo presuđene, uvek su imale jaku osnovu. Kod prvog jedanasterca, Ranđelović je bez velikog razloga oborio Erakovića, a kod druge situacije Jokić je previsoko podigao lakat o čemu je svedočila i razbijena glava Bena. Iz obe te situacije Zvezda je izašla samo sa golom prednosti, jer je Kataji iskoristio samo jedan penal.

To se na kraju pokazalo nedovoljnom prednošću za razigrane Surduličane, koji su preko mladog Lukića i Stamenkovića uspeli da zamrznu srca navijača na Marakani.

Ovakav je tok imala utakmica

Uprkos lošim uslovima za igru u celoj Srbiji i odlaganju nekoliko utakmica, uprava Crvene zvezde postarala se tokom dana da obezbedi ambijent za odigravanje utakmice protiv Radnik iz Surdulice, budući da su ekipe ljudi sklanjale sneg sa terena i tribina na koje su pozvani navijači posle plasmana u prolećnu fazu Lige Evrope.

U goste dolazi Radnik koji je ostao veliki dužnik crveno-belima, je ove jeseni uspeo jedini da ih iznenadi u Superligi. Meč u Surdulici 27. oktobra završen je sa 2:1, golovima Spasića i Lukića za domaće i Bena za Zvezdu.

Trener Crvene zvezde ni za ovaj meč nije mogao da računa na Sanogoa, dok se Italijan Falko nalazi na klupi.

BLOG UŽIVO

89. minut - Šut Ivanića levicom iz daljine, Ranđelović brani!

87. minut - Lazetić žuti za novi faul nad Radmanovcem, ali i zbog prigovora sudiji.

83. minut - Goool, 1:1, Stamenković glavom na centaršut Lukića!

80. minut - Pada ritam, Zvezda se trudi da kontroliše posed, manje se pažnje poklanja napadu.

73. minut - Ulaze Krstičić i Nikolić, izašli su Kataji i Kanga.

69. minut - Revija promašaja se nastavlja. Istine radi, sada je blok pomogao da Ivanićev šut završi pored gola.

62. minut - Male čarke Radmanovca i Lazetića. Prvo je štoper Radnika u intervenciju kod svog gola potkačio u skoku mladog centarfora, da bi mu ovaj vratio odmah prvom prilikom. Maksimović  izgleda ništa nije video.

60. minut - Ivaniiiić, pored gola! Zvezdin vezni igrač ušao je u kazneni i sa pet metara gađao pored gola.

58. minut - Izlaze Pavkov, Ben i Rodić. Ulaze Lazetić, Falko i Degenek.

56. minut - Posle jedne kontre Radnika, usledio je nastavak serije udaraca sa distance ka golu Radnika. Sada je pokušao Katai, gađao je levi donji ugao sa leve strane. Prošlo je to veoma blizu stative.

52. minut - Oprobao se ben iz novog slobodnog udarca, odakle njegova levica može da dođe do izražaja. "Žabica" nije prevarila čuvara mreže Surduličana, a i bilo bi previše je udarac je upućen u ugao gde se on nalazio.

48. minut - Kanga u akciji, prvo kao asistent do Pavkova, pa na odbitak sa ivice kaznenog prostora po sred gola iskušavao Ranđelovića, ali je golman Radnika bio spreman za ovaj izazov.

46. minut - Meč je nastavljen!

MN Press
 

 

45+4. minut - Poluvreme!

42. minut - Nema gola! Katai prebacio preko prečke!

41. minut - Novi penal za Crvenu zvezdu. Jokić je ispred svog gola intervenisao, u tom skoku je udario Bena koji je bio iza njega. Sudija Maksimović je na internenciju VAR pokazao na belu tačku.

MN Press
 

36. minut - Goool, Katai! Zvezda vodi 1:0!

34. minut - Zvezda traži penal, gleda se VAR! Igrači Zvezde su posle starta Ranđelovića na Erakovića izvršili pritisak na sudiju, uključila se i VAR soba koja je od Maksimovića zatražila da odgleda snimak. Sudija je promenio mišljenje nakon video asistencije, pokazao je na belu tačku.

33. minut - Žuti karon za Janjića

26. minut - Ivaniiić... Još jedan promašaj Zvezdinih fudbalera, sa peterca pored gola.

21. minut - Ben prebacio živi zid, Ranđelović paradom sprečava vođstvo crveno-belih posle slobodnog udarca.

17. minut - Ponovo Bogdanovski preti! Odličan šut, Borjan je morao da se ispruži i da iz ugla izvadi siguran pogodak. Korner nije doneo novu opasnost za domaćina.

15. minut - Saigrači nisu pratili Kataija. Ivanić je proigrao svoje krilo, a njegov centaršut samo je prošao kroz peterac, nedotaknut od bilo koga.

11. minut - Bogdanovski odlično šutira, posle polukontre Radnika. Borjan uspeva da smiri udarac u kojem je lopta dobila ubrzanje kada je odskočila ispred Zvezdinog golmana.

MN Press
 

 

6. minut - Nova velika šansa za Zvezdu! Opet Katai. Korner je izveo ivanić, Dragović je iz srca kaznenog prostora probao da proigra na petercu najboljeg Zvezdinog igrača, ali on je bio prekratak za ovaj centaršut.

3. minut - Prva velika prilika za Zvezdu. Sevnula je kontra, gosti su tražili faul na sredini terena, sudija je samo odmahnuo rukom, Ivanić je odmah proigrao Bena na desnom krilu, njegova lopta je odmah dobila novog vlasnika, ali Kataji je dozvolio da mu Ranđelović uđe u šut. Na odbitak je naleteo Ivanić, ali ni njegov pokušaj nije doneo promenu rezultata!

1. minut - Počelo je!

- Pre početka utakmice sportski direktor Crvene zvezde uručio je poklone Milanu Gajiću i treneru Dejanu Stankoviću, budući da obojica večeras po 100. put u svojim ulogama brane crveno-bele boje. 

 

Crvena zvezda - Radnik (18.00)

Stadion Rajko Mitić.  Sudija Đorđe Maksimović.


Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Srnić - Katai, Ivanić, Ben - Pavkov.

Radnik: Ranđelović, Bogdanovski,  Jokić, Radmanovac, Medić, Nedeljković, Oreščanin, Janjić, Spasić, Subotić, Milovanović.

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike