„Orlićima“ se smeši plasman na EP! Kadeti posle žreba imaju razloga za optimizam pred završnicu kvalifikacija

08.12.2021

16:00

0

Rivali na poslednjem stepeniku do završnog turnira su Slovenija, Turska i Vels

„Orlićima“ se smeši plasman na EP! Kadeti posle žreba imaju razloga za optimizam pred završnicu kvalifikacija
20211024npU17Serbia2 - Copyright MN Press

Mnogo bolje raspoloženje posle žreba za elit rundu imali su u taboru kadetske selekcije Srbije, u odnosu na nešto starije drugare iz omladinske ekipe. Slovenija, Turska, Srbija i Vels čine grupu 7, a čini se prema kvalitetu i rejtingu da izabranici selektora Radovana Krivokapića imaju lepu priliku da se od 16. maja do 1. juna 2022. godine nađu na EP u Izraelu.

Pored domaćina Izraela, na Evroskom šampionatu za kadete igraće još 15 selekcija. Iz elit runde na završni turnir plasiraće se osam pobednika grupa i sedam najboljih drugoplasiranih ekipa. 

Za kapitena Aleksandra Stankovića, sina trenera Crvene zvezde Dejana i ostale igrače ove selekcije trebalo bi da budu dovoljne dve pobede za plasman na EP, u nekoj matematici čak i četiri boda.

Kadeti su u prethodnom ciklusu kvalifikacija kao drugoplasirani iza Bugarske obezbedili plasman u poslednju rundu, ali značajan posao odradili su pobedom nad Hrvatskom. Slovenci su bili pobednici svoje grupe, kao i Turci, dok su Velšani došli u elitu rundu kao najbolji trećeplasirani tim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike