Prvo robija, pa šut-karta iz fudbala: Srpski sudija sad i zvanično izbačen na 10 godina!

02.12.2021

09:35

0

Srđanu Obradoviću iz Jagodine presuđeno za penal koji je svirao na meču Spartak Subotica - Radnički Niš

Prvo robija, pa šut-karta iz fudbala: Srpski sudija sad i zvanično izbačen na 10 godina!
20170430npObradovS2 - Copyright MN Press

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je odluku o izbacivanju bivšeg sudije i posmatrača Srđana Obradovića iz fudbala u narednih 10 godina zbog nameštanja mečeva.

Podsetimo, Obradoviću se sudilo zbog zloupotrebe položaja arbitra na utakmici između Spartaka iz Subotice i Radničkog iz Niša (2:0), gde je favorizovao domaći tim i svirao penal koji je, kako se kasnije ispostavilo, jedan od najkomičnijih u istoriji srpskog fudbala.

Arbitar iz Jagodine već je osuđen prvostepeno u Višem sudu u Novom Sadu na 15 meseci zatvora uz zabranu obavljanja bilo kakve funkcije u fudbalu narednih 10 godina, prenosi "Telegraf".

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je ovu presudu, tako da je slučaj zaključen 23. septembra i on će fudbalski moći da se angažuje tek 2031. godine.

Pogledajte odluku Obradovića koja je bila ključna u odluci da bude suspendovan. Takođe, ovo je bila samo još jedna u nizu iz "debelog dosijea" koji je Srđan Obradović imao u srpskom fudbalu.

Ono što je neverovatno, Obradović je nakon što je svirao ovaj skandalozan penal, i dok se još vodio postupak protiv njega, vraćen u srpski fudbal, i to, ni manje ni više, kao posmatrač suđenja!

Tadašnji predsednik Sudijske organizacije FSS Milan Karadžić vraćanje Obradovića pravdao je ovim rečima:

- Potreban nam je pozitivan ambijent, da ljudi shvate da su greške sastavni deo igre i utakmice. Kao što greše igrači i treneri, tako i sudije greše. Da vam kažem... Postoji proces koji se vodi protiv sudije Obradovića pred sudom i onog trenutka kada bude oslobođen pravosnažno ili osuđen, onda ćemo donositi zaključke. Sad bi bilo neozbiljno da to radimo. Hajde da dozvolimo pravosudnim organima da donesu odluku, nekad žurimo s razlogom, a nekad bez razloga. Dakle, hajde da dozvolimo pravosudnim organima da završe to. Zato što nije na mestu unapred nekog osuđivati i proglasiti ga krivim.

- Čovek je 20 godina fudbalu, eto, to je razlog. Da li iko ima pravo da ispravi svoju grešku? I ako je nekad pogrešio, ima pravo na iskupljenje, što je i logično. Nije on grešio toliko, malo se i hiperboliše. Na poslu je posmatrača i ako bude radio svoj posao biće to i dalje, ako ne, neće raditi i to je jednostavno tako. Ako u međuvremenu dobijemo neku drugu odluku, u skladu sa tom odlukom ćemo postupiti, i to je jedino razumno - rekao je Milan Karadžić tada za "Telegraf".

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike