Izbor za Zlatnu loptu: Mesi je najbolji! Levandovski drugi, a Ronaldo tek šesti! (FOTO)

29.11.2021

20:56

1

Autor: 24sedam

Ceremonija organizovana u Parizu

Izbor za Zlatnu loptu: Mesi je najbolji! Levandovski drugi, a Ronaldo tek šesti! (FOTO)
Tan2021-11-29_222429451_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Osvajač Zlatne lopte u izboru Frans Fudbala za ovu godinu je Lionel Mesi. Na ceremoniji u Parizu, Argentinac, odskora član Pari Sen Žermena osvojio je sedmi put ovo prestižno priznanje. Doduše, to se i najavljivalo ovih dana, a večeras je dobilo i zvaničnu potvrdu.

Sada već bivši član Barselone u kojoj je stekao slavu i u kojoj je proveo celi fudbalski život iza sebe je ostavio Roberta Levandovskog iz Bajerna, dok je Kristijano Ronaldo završio na iznenađujućem šestom mestu. Mesi je ove godine osvojio Kopa Amerika sa Argentinom, kao i Kup Španije sa Barselonom.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
 

Na trećem mestu je italijanski reprezentativac Žoržinjo iz Čelsija, četvrti Francuz Karim Benzema iz Reala, peti još jedan Francuz Ngolo Kante iz Čelsija. U prvih deset su još i pomenuti Portugalac, Ronaldo iz Mančester junajteda, a zatim Mohamed Salah iz Liverpula, Kevin de Brujne iz Mančester sitija, kao i dvojac Pari Sen Žermena, Kilijan Mbape i Đanluiđi Donaruma.

Ustanovljene su i dve nove nagrade. Za najboljeg napadača proglašen je Levandovski iz Bajena, a za najbolji tim prvak Evrope, Čelsi.

Najbolji golman (nagrada Jašin) je Donaruma, a najbolji mladi igrač (nagrada Kopa) je Pedri iz Barselone. Za najbolju fudbalerku proglašena Alešija Puteljas iz Barselone.

Kako je bilo iz minuta u minut pročitajte u nastavku teksta.

Ko će biti osvajač Zlatne lopte saznaćemo večeras. Ceremonija na kojoj će biti izabran najbolji fudbaler sveta godine u anketi Frans Fudbala, 65. po redu, održava se u Parizu, u "Teatru Šatele". U konkurenciji 30 vrhunskih fudbalera izdvojila su se imena Lionela Mesija, Kristijana Ronalda i Roberta Levandovskog. Određene šanse daju se i Žoržinju.

Prošle godine, ceremonija nije organizovana zbog pandemije korona virusa, a pre toga, Mesi je bio taj koji je proglašen za najboljeg.

Ukupno, Argentinac i Portugalac imaju 11 odličja. Ali Mesi vodi za jednu.

Šta se dešava u Parizu, možete da pratite uživo u blogu na našem portalu.

BLOG UŽIVO:

Ceremonija je završena!

PRVI je Lionel Mesi, bivši član Barselone, sada PSŽ-a.

DRUGI je Robert Levandovski iz Bajerna,

Izabran je i najbolji klub, a to je prvak Evrope, Čelsi.

Dakle, ostala su još dva prezimena, Mesi i Levandovski.

TREĆI je Žoržinjo iz Čelsija

ČETVRTI je Karim Benzema iz Real Madrida

PETI je Ngolo Kante iz Čelsija

Izabran je i najbolji golman. To je Donaruma, reprezentativac Italije, član PSŽ-a. Bivši član Milana. Osvojio je trofej "Jašin".

ŠESTI je Kristijano Ronaldo iz Mančester junajteda. Portugalcu će ovo baš teško pasti. Možda je i bolje što nije na licu mesta. Da li ovo znači da je Mesi dobio "trku"? Saznaćemo uskoro.

SEDMI je Mohamed Salah iz Liverpula.

OSMI je Kevin de Brujne iz Mančester sitija.

U međuvremenu izabrana je najbolja fudbalerka - Alešija Puteljas. Igra za Barselonu.

DEVETI njegov saigrač Kilijan Mbape.

DESETI je Đanluiđi Donaruma, golman PSŽ-a.

Sada sledi izbor za najboljeg.

Novoustanovljena nagrada za najboljeg napadača pripala je Robertu Levandovskom. Možda utešna? Videćemo...

Za najboljeg mladog igrača izabran je Pedri.

Vezni fudbaler Barselone je bio ispred Đovanija Rejne, Žeremija Dokua, Rajana Gravenberha, Florijana Virca, Bukaoa Sake, Mejsona Grinvuda, Nunja Mendeša, Džamala Musiale i Džuda Belingema.

Dodeliće se nagrade i najboljem mladom igraču (trofej Kopa) i najboljem golmanu (trofej Jašin). Uvedene su i dve nove nagrade, za najbolji klub i najboljeg strelca u 2021. Biće dodeljena i nagrada za najbolju fudbalerku.

Za najboljeg, u konkurenciji su trenutno: Mohamed Salah, Karim Benzema, Kevin de Brujne, Đanluiđi Donaruma, Žoržinjo, N Golo Kante, Robert Levandovski, Kilijan Mbape, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.

Tu je i Levandovski, as Bajerna i reprezentacije Poljske.

Stigao je Mesi sa porodicom, ali ne i Ronaldo.

Na 15. mestu je Rahim Sterling, a bolje od njega su plasirani Leonardo Bonući, Đorđo Kjelini, Romelu Lukaku i Erling Haland.

Na 20. mestu je Rijad Mahrez iz Mančester sitija, a onda slede (nadole), Mejson Maunt, Simon Kjer, Luis Suarez, Nejmar koji je na 16. poziciji.

Zatim slede Bruno Fernandeš, Lautaro Martinez, Hari Kejn, Pedri i Fil Foden.

Na poziciji broj 26 su trojica igrača. To su vezista Intera Nikolo Barela (24), defanzivac Mančester sitija Ruben Dijaš (26) i napadač Viljareala Đerard Moreno (29).

Na 29. mestu su fudbaler Reala, Luka Modrić, kao i kapiten Čelsija, Sezar Aspilikueta .

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike