Bajern neokrnjen izašao iz kijevske mećave, Kerik odveo Mančester u nokaut fazu Lige šampiona!

23.11.2021

19:43

0

Autor: 24sedam

Bavarci strepeli za pobedu u Ukrajini, mala osveta „đavola“ Viljarealu

Bajern neokrnjen izašao iz kijevske mećave, Kerik odveo Mančester u nokaut fazu Lige šampiona!
Tan2021-11-23_19116228_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Minhenski Bajern je neokrnjen izašao iz kijevske mećave. U pretposlednjem meču grupne faze Lige šampiona, duelu koji je bio mnogo značajniji za Dinamo, nemački šampion je u Ukrajini slavio 2:1.

Iako su u Kijev stigli bez osmorice važnih igrača (iz raznoraznih razloga), izabranici Julijana Nagelsmana zadržali su malsimalan učinak u elitnom takmičenju, dok ekipu iskusnog Mirčee Lučeskua može da raduje prvenac u ovosezonskom izdanju elitnog takmičenja, kao i činjenica da su do poslednjeg sekunda primorali favorizovanog rivala da strepi za pobedu.

Iako je Bajern na poluvremenu imao velikih i sigurnih 2:0, rezultat ne oslikava baš realno stanje na terenu, pošto domaći, između majstorije Levandovskog (gol "makazicama" u 14. minutu) i "vizionarskog poteza Milera (sjajnom reakcijom u kaznenom prostoru prepustio loptu Komanu za dupliranje prednosti u 42. minutu), nisu bili ni miljenici sreće, kada je Nojera sačuvala stativa.

U drugih 45 minuta ukrajinski šampion je bio bolji rival, prokockavši nekoliko veoma obećavajuih napada, pre nego što je Garmaš u 70. minutu doneo prvu radost Dinamovim navijačima u Ligi šampiona ove sezone, da bi u prvom minutu nadoknade vremena, posle šuta Cigankova sa oko 25 metara, stativa još jednom sačuvala Bavarce.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Mančester junajted je „oživeo“ posle odlaska Ole Gunara Solskjera. Na prvom meču kao menadžer „đavola“, nekadašnji kapiten Majkl Kerik je upisao pobedu i servirao mini osvetu Viljarealu za prošlosezonski poraz u finalu Lige Evrope – 2:0.

Promena na klupi očigledno je imala pozitivno dejstvo na Kristijana Ronalda i drugove, koji su pobedom u Španiji overili mesto u nokaut fazi elitnog takmičenja. 

Posle prvog dela igre u kojem nije bilo golova, važnu pobedu "đavolima" su doneli Kristijano Ronaldo u 78. i Džejdon Sančo u 90. minutu meča.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike