Stankovića ne zanima derbi u Humskoj, misli samo na Lučane: Šta da pričamo, kad sve zavisi od nas

20.11.2021

15:12

0

Autor: 24sedam

Trener Crvene zvezde očekuje teško gostovanje protiv Mladosti

Stankovića ne zanima derbi u Humskoj, misli samo na Lučane: Šta da pričamo, kad sve zavisi od nas
20211003ivZvezdaMetalac03 - Copyright MN Press

Posle uspešno preguranog Kup gostovanja u Inđiji, fudbaleri Crvene zvezde spremaju se za novi izlazak iz Beograda. Posle dovnedeljne reprezentativne pauze, u kojoj je Srbija izborila direktan plasman na Mundijal, nastavlja se Superliga Srbije, a pred izabranicima Dejana Stankovića je jedan od većih domaćih izazova do završetka jeseni – duel protiv Mladosti u Lučanina (nedelja, 13.30).

- Završili smo duel u Kupu Srbije. Znao sam da utakmica neće biti briljantna i nisam mogao realno da očekujem tečnu i efikasnu igru. Znam koliko smo radili tokom reprezentativne pauze, morali smo da se spremimo za devet utakmica i ritam nedelja-sreda. Dosuli smo benzina, radili dosta jako što se dalo videti po prikazanom u igri, ali to je sve u cilju pripreme za ritam koji nas očekuje – rekao je u najavi meča strateg srpskog šampiona Dejan Stanković.

Crveno-beli uoči gostovanja u Lučanima imaju određenih kadrovskih problema.

- Sanogo i Veljko Nikolić su van stroja, kao i Dioni i Falko. Ostali će svi biti na raspolaganju. Imamo trening za sat vremena i tu ćemo lepo sklopiti. Kanga je stigao, preminuo mu je otac tako da je dobio od kluba i od nas podršku i vreme potrebno da bude uz familiju. Biće međutim na raspolaganju za sutra. Borjana nisam još video, juče popodne je stigao. Videćemo se danas, ali navikao je on na ovakav ritam.

Osvrnuo se potom mladi strateg na težinu nedeljnog zadatka.

- Nema izgovora, težak teren za igru i teško gostovanje. Dosta smo se namučili i na „Marakani“, radi se o ekipi koja ima isti stil igre već godinama, sa puno presinga i igre po celom ternu, to je njihova taktika. Radili smo juče, radićemo i danas, kroz analize ćemo se spremiti što bolje. Gledaćemo da ih što više namučimo, da što ranije povedemo jer u takvim utakmicama jedan rani gol olakšava posao. Iznenadilo me je da su imali dosta loš start, možda najlošiji u klupskoj istoriji, ali su se izdigli, zaređali su lep niz dobrih rezultata i gostovanje će biti veoma teško.

Derbi 17. kola Linglong Superlige igra se u nedelju na stadionu u Humskoj, gde Partizan dočekuje Vojodinu. Ipak, Stanković ne želi previše da razmišlja o konačnom ishodu utakmice večitog rivala i trenutnog lidera šampionata.

- Znam kako smo tešku utakmicu odigrali u Novom Sadu i mogu da pričam o Vojvodini i Đorđeviću. Radi se o odličnom protivniku, sistematski dobro nameštenom na terenu, spremnom da odgovori i na polukontre i na kontre. Imaju dobre kontre, ali džabe je da pičamo šta bi bilo kad bi bilo, jer sve zavisi od nas. Na nama je da donesemo tri boda za Beograd, pa ako se tamo nešto desi desiće se, ako ne, opet idemo dalje – istakao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike