Đoković gospodski o Federeru: Kad je čuo koliko će još da pauzira, Srbin je imao šta da kaže o Švajcarcu

17.11.2021

18:17

0

Autor: 24sedam

Nap igrač ima pozitivan skor u međusobnim okršajima, 27:23

Đoković gospodski o Federeru: Kad je čuo koliko će još da pauzira, Srbin je imao šta da kaže o Švajcarcu
Copyright Profimedia

Novaku Đokoviću ide odlično na završnom Mastersu u Torinu. Upisao je dve pobede, obezbedio polufinale i ima velike šanse da osvoji trofej.

Posle današnje pobede nad Andrejem Rubljovim najboljeg tenisera sveta su pitali o nekadašnjem "broju jedan", Rodžeru Federeru. Švajcarac je najavio da će da propusti prva tri Grend slema sledeće sezone. Povratak može da se očekuje tek na leto naredne godine.

- Jasno je da je Rodžer ikona našeg sporta i da ga širom sveta ljudi vole. Uživaju da ga gledaju kako igra, kako je prisutan... Važan je za tenis, van terena i na njemu.

Za dobrobit sporta, nadam se da ćemo da ga vidimo još malo da igra. Znate, siguran sam da ne želi da završi karijeru na ovaj način. Mislim da će da pokuša, barem da ima taj poslednji pokušaj. Nisam siguran kakva je njegova povreda, ali znam da poslednjih godina ima problema sa kolenom.

Mislim da je, zbog svega što je ostvario i pružio ovom sportu, zaslužio da igra i da ima pravi ispraćaj. Ako mu njegova povreda ne bude dozvoljavala da češće igra na turnirima - zaključio je Đoković.

Baš zbog pomenute pauze, Federer je na 16. mestu na ATP listi. Uz Rafaela Nadala, Švajcarac je najveći Novakov rival. Skor u međusobnim okršajima je 27:23 u korist našeg igrača.

Ostaje da se vidi da li će se nekada ponovo sresti, ali kako sada stvari stoje, verovatnoća je veoma, veoma mala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike