Dres Dinama koji je "najavio" rat je u prodaji: Asocira i na Bobanov napad na policajca, ali smeta petokraka

17.11.2021

14:57

0

Autor: 24sedam

Utakmica iz 1990. godine nije ni odigrana zbog haosa na tribinama i terenu

Dres Dinama koji je "najavio" rat je u prodaji: Asocira i na Bobanov napad na policajca, ali smeta petokraka
20151020mmDinamo01 - Copyright MN Press

Zagrebački Dinamo je nastavio sa akcijom "oživljavanja" dresova iz nekog ranijeg perioda. Pre pola godine, "Modri" su najavili da će biti predstavljeno pet retro garnitura, a sada je došao red i na drugu.

Reč je o garnituri iz 1990. godine koja većinu asocira na utakmicu između Dinama i Crvene zvezde koja nije odigrana. Tada je Zvonimir Boban udario policajca, a ovaj meč na "Maksimiru" se smatra i najavom raspada SFRJ.

- Bila je to estetska kombinacija u kojoj su Dinamovi igrači zajedničkim fotografisanjem zakoračili u 1990. godinu, u doba društveno političkih pa i sportskih promena. Dres je ostao zapažen po scenama sa nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde i amblematskoj sekvenci kapetana Zvonimira Bobana.

Nešto ranije tog proleća, Dinamo je u toj istoj kombinaciji, takođe na Maksimiru, savladao još jednog starog rivala u derbiju, ekipu Partizana s 2:1 - napisano je na sajtu Dinama.

Detalj koji je posebno zapao za oko je petokraka u grbu, uz šahovnicu. Tada je to bilo normalno, ali je sada nekim navijačima zasmetalo. To su i komentarisali na društvenim mrežama.

Inače dres će koštati 449 kuna, što je nešto više od 7.000 dinara.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike