Ivanović i VBA „otkinuli“ bodove Liverpulu

27.12.2020

19:04 >> 19:14

0

Autor: N. St.

Klopovi puleni osvojili samo jedan poen na Enfildu

Ivanović i VBA „otkinuli“ bodove Liverpulu
Copyright Tanjug/Clive Brunskill/Pool via AP

Pre nedelju dana je Liverpul nokautirao Kristal Palas na gostovanju (0:7), a oko 2.000 navijača na „Enfildu“ je očekivalo nešto slično da se ponovi. Posebno zbog činjenice da je protivnik bila ekipa iz donjeg dela tabele.

Umesto toga, pravi šok za igrače, publiku i trenere „crvenih“ protiv Vest Bromvič Albiona – 1:1 (0:1).

Nije tako izgledalo po dešavanjima na terenu. U prvom poluvremenu se praktično igrala viktorija pred golom gostiju. Prvu pravu akciju je u gol pretvorio Mane u 12. minutu. Stvorili su domaćini još nekoliko dobrih šansi pre odlaska na odmor, gola nije bilo.

Promenio je Sem Olderdajs taktiku u nastavku, nije igrao toliko povučeno i to se videlo. A, kada se jedini pravi štoper sa iskustvom povredio, Klop je mogao samo da se uhvati za glavu. Matip je u 60. minutu napustio teren, ušao je mladi Ris Vilijams. Tu izmenu su igrači VBA koristili, uglavnom išli u napade preko njega i približavali se golu.

Nagrada za to je stigla u 82. minutu kada je Adžaji nadvisio Fabinja i uz malo sreće i stative matirao Alisona. Redsi su napadali, Firmino je imao veliku šansu u nadoknadi, njegov udarac glavom je zaustavio Džonston. U tom periodu je u igru ušao Branislav Ivanović kako bi u potpunosti „zatvorili“ prostor ispred gola i uspeli su da sačuvaju mrežu.

REZULTATI:

Lids-Barnli 1:0
Vest Hem-Brajton 2:2
Liverpul-VBA 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike