Jirgen Klop besan na sistem: Pitajte moju suprugu kako izgledam tokom pauza

20.11.2020

12:59 >> 13:01

0

Autor: J. T.

Trener Liverpula ne voli termine za reprezentacije i traži od Engleza da uvedu pet izmena

Jirgen Klop besan na sistem: Pitajte moju suprugu kako izgledam tokom pauza
Copyright Tanjug/AP/AP Photo/Rui Vieira, Pool

Na velikim iskušenjima biće Jirgen Klop i Liverpul u odbrani titule prvaka Engleske. Brojne povrede zakomplikovale su situaciju, a to je bila tema koja je “otvorila” nemačkog trenera u razgovoru sa nekadašnjim kapitenom kluba sa “Enfilda”, a danas TV licem, Džejmijem Rednapom.

-Nisam ljubitelj reprezentativnih pauza. Pitajte moju suprugu kako izgledam tih dana. To su dani puni nervoze za mene. Za Liverpul ovo nije bila uspešna pauza jer smo izgubili mnogo igrača. Moj engleski nije tako dobar da bih tačno objasnio šta mi je prošlo korz glavu kada je u pitanju nedavno operisani Džo Gomez. Glavni doktor i ceo lekarski tim nisu imali sumnju da je situacija ozbiljna. Nije postojao ni tračak nade. Povrede su sastavni deo našeg posla, ali način na koji se dešavaju je nešto zbog čega sam konstantno zabrinut. U slučaju Virdžila van Dajka, povreda nije došla kao posledica zgusnutog rasporeda, već ju je izazvala čudna odluka jednog čoveka. Sa Džoom je potpuno drugačije i radi se o intenzitetu čitave sezone. To je nešto što me brine. Nije izgovor, već samo objašnjenje – istakao je Klop.

Nemac se i pre sezone zalagao da Premijer liga usvoji pravilo o pet izmena, kao većina drugih prvenstava.

Ovo nije normalna sezona, kraća je četiri nedelje, a imamo isti broj utakmica… Teško je vreme i ceo svet se promenio, ali dve stvari su ostale iste – raspored Premijer lige i tri izmene. Moramo da pričamo o tome i ljudi moraju da razumeju fudbalere. Svi kažu da ni mnogo zarađuju, ali nije u tome stvari. Oni toliko zarađuju jer su posebni… Ali, to ih ne čini otpornijim na sve u životu. Imali smo sastanak trenera i šestorica su promenila mišljenje po pitanju broja izmena. Treba nam pet izmena – tvrdi Klop.

U prethodne tri sezone šampioni Premijer lige imali su 100, 98 i 99 bodova. Ove sezone deluje da će biti neizvesnije, samim tim i potrebno manje bodova.

-Izvinite što ovo kažem, ali apsolutno me baš briga za to sad u ovom trenutku. Nema šanse da će neko osvojiti 100 bodova ili tako nešto. Ove sezone? Četiri nedelje kraće? Isti broj utakmica? Mislim da je nemoguće. Čak i 87 deluje jako daleko…  Ako budemo uspeli da osvojimo titulu, biće to ogroman uspeh. Možda i veći nego pre godinu dana. Zbog toga volim Premijer ligu, jer postoji toliko pretendenata na tron. Početak nam nije bio tako loš. Da, imali smo tu specifičnu utakmicu protiv Aston Vile (2:7). Možda nam je to bilo potrebano, iskoristili smo ga u svoju korist. Sada imamo Lester u subotu, videćemo šta će biti – zaključuje Klop.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike