Spartak slavio na debiju novog trenera, Čuki bod u Lučanima

20.11.2020 | 18:45

Autor: Adam Štulić

Radnik ubeljiv na svom stadionu protiv Mačve

Copyright MN Press

Posle dvonedeljne reprezentativne pauze, elitni klupski fudbal vratio se na srpske terene. Na otvaranju 15. kola Linglong Superlige, Spartak je kao gost slavio u Ivanjici, Radnik je na svom terenu bio ubedljiv protiv Mačve, dok su Mladost i Čukarički u Lučanima podelili bodove.

“Plavi golubovi” su na debiju novog trenera Vladimira Buača bili veoma sigurni, iako je Javor poveo u 10. minutu golom Ilića. Ipak, gosti su u periodu od 28. do 41. minuta postigli tri gola (Denković, Milošević iz penala, Vidaković) i upisali trijumf posle dva meča bez pobede u nacionalnom šampionatu.

Stigle kazne za Vazuru i Tončeva

Još ubedljiviji bio je Radnik, koji je savladao Mačvu 3:0 (2:0). Domaći su u vođstvo došli u 23. minutu, pošto je sa 11 metara precizan bio Makarić, da bi prednost duplirao Mitošević u poslednjim momentima prvog poluvremena.

Iako je već tada bilo izvesno da će bodovi ostati u Surdulici, fudbaleri Radnika su u 62. minutu, golom Pavlova, overili trijumf kojim su napravili značajan korak ka begu iz opasne zone.

Ove subote neće biti fudbala na Banjici

U derbiju dana, Mladost i Čukarički su u Lučanima podelili bodove – 1:1 (0:0). Beograđani su bili bolji rival, vodili su od 50. minuta golom Ndijaea, ali su domaći u finišu duela uspeli da izbegnu poraz i pogotkom Bojovića u 83. minutu jedan bod ostave u Lučanima.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam