Krivične prijave protiv čelnika Partizana - pokreće se istraga protiv nekoliko funkcionera crno-belih

10.11.2021

17:02

0

Autor: 24sedam

Osumnjičeni Vazura i čelnici drugih klubova sportskog društva

Krivične prijave protiv čelnika Partizana - pokreće se istraga protiv nekoliko funkcionera crno-belih
Miloš Vazura - Copyright MN Press

Podnete su krivične prijave protiv nekoliko čelnika crno-belih, ali i Grada Beograda. 

U saopštenju MUP-a se navodi:

- Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u saradnji sa policijskim službenicima UKP MUP Republike Srbije, podneta je krivična prijava protiv V. M., generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan i B. B., direktora biciklističkog kluba Partizan, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prijava je podneta i protiv B. D., sekretara za sport i omladinu Gradske uprave Beograda i M. D., samostalnog savetnika za normativno ekonomske poslove i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih.

U daljim toku postupka tužilaštvo će sprovesti istragu i prikupiti dokaze, u pravcu utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih dela koja su im stavljena na teret piše - u saopštenju.

Generalni direktor Partizana je Miloš Vazura, a direktor BK Partizan je Branko Banović. Sekretar za sport i omladinu je Dragana Belojević, proslavljena rukometašica. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike