Siti je gazda u Mančesteru! „Građani“ pobedom na „Old Trafordu“ ispisali istoriju Premijer lige

06.11.2021

15:49

0

Izabranici Pepa Gvardiole slavili na terenu gradskog rivala

Siti je gazda u Mančesteru! „Građani“ pobedom na „Old Trafordu“ ispisali istoriju Premijer lige
Tan2021-11-6_144833696_4 - Copyright Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Prvi ovosezonski mančesterski derbi pripao je fudbalerima Sitija, koji su na "Old Trafordu", u meču 11. kola Premijer lige, savladali Junajted 2:0.

Izabranici Pepa Gvardiole diktirali su tempo od početka utakmice i u sedmom minutu stigli su do prednosti posle greške odbrane Junajteda.  Kanselo je sa desnog boka uputio oštar centaršut u peterac rivala, a na pogrešnom mestu našao se Bejli, koji je nesmotrenom reakcijom matirao sopstvenog golmana.

"Građani" su posle postignutog gola, rešili da preuzmu potpunu kontrolu nad utakmicom. Napadali su preko bokova, sredine, a letargična odbrana "crvenih đavola" teško je izlazila na kraj sa izuzetno motivisanim fudbalerima Sitija, koji su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili gol De Hee.

Ipak, u finišu prvog poluvremena, Španac je ponovo kapitulirao posle nove greške odbrane. Plasirana lopta Kansela iznenadila je Šoa, koji nije video vrebajućeg Silvu iz drugog ugla.

Koliko su "gosti" bili dominantniji u prvom poluvremenu dovoljno govori podatak da su imali 68 odsto posed lopte i 10 šuteva na gol protivnika, dok je njihov gradski rival imao tri.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo za izabranike Ole Gunar Solskjera. Lopta je ponovo bila u nogama gostiju, koji su 80. minutu mogli i do novog pogotka, ali je Foden pogodio stativu.

Na kraju, Siti je odneo ceo plen sa "teatra snova" i zadržao priključak za vodećim Čelsijem, koji ima dva boda više i utakmicu manje, dok je Junajted trenutno peti sa 17 bodova. Takođe, „građanima“ je ovo bila osma pobeda protiv „crvenih đavola“ na „Teatru snova“, što nije uspelo nijednom drugom timu u istoriji Premijer lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike