Pohvale za TV Arena sport: Zajednica Superlige zadovoljna saradnjom

05.11.2021

21:48

0

Održana je sednica Izvršnog odbora Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije

Pohvale za TV Arena sport: Zajednica Superlige zadovoljna saradnjom
Superliga.rs

Sednici u Staroj Pazovi su prisustvovali predstavnici svih klubova Superlige Srbije. Ispred Fudbalskog saveza Srbije sednici je prisustvovao generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Na početku sednice predsednik Dragomir Lazović je istakao zadovoljstvo radom Zajedice, uz konstataciju da će u budućem periodu njeno delovanje biti još intenzivnije. U najvećoj meri razmatrana su bitna pitanja koja se odnose na klubove Superlige Srbije.

Informaciju o toku takmičenja dali su direktor takmičenja i komesar za bezbednost Zajednice. Prva trećina tekuće takmičarske sezone ocenjena je kao vrlo uspešna po pitanju kvaliteta fudbalske igre i suđenja utakmica. Ocenjeno je da je nedavno implementirana VAR tehnologija pozitivno uticala na ukupan kvalitet i pozitivnu atmosferu koja je stvorena u najelitnijem rangu takmičenja.

Informaciju o aktivnostima Zajednice u proteklom periodu podneo je generalni sekretar Zajednice Darko Ramovš, upoznavši prisutne sa budućim projektima Zajednice koji za cilj imaju popularizaciju igrača, klubova i samog takmičenja.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, istakao je zadovoljstvo urađenim u prethodnom periodu, što je nesumnjivo podiglo kvalitet i vrednost Superlige Srbije, a što je uticalo na ostvarivanje rekordnih prihoda FSS i lige.

Televizijska produkcija svih utakmica, implementacija VAR tehnologije, rad na unapređenju propisa, saradnja sa svim klubovima i činiocima u fudbalskom sistemu, rezultirali su povećanjem interesovanja za domaće utakmice, što je podiglo komercijalnu vrednost takmičenja. Takođe, izvestio je prisutne o radu i planovima Fudbalskog saveza Srbije u vezi reprezentacije, stvaranju pozitivne atmosfere zasnovane na odličnim rezultatima i daljem razvoju samog saveza, počev od izrade jednog od najmodernijih statuta FSS, čije se usvajanje očekuje u narednom periodu i koji će poslužiti kao model mnogim drugim evropskim zemljama.

Jedna od najvažnijih tačaka bila je usvajanje predloženog modela raspodele finansijskih sredstava ostvarenih od prodaje TV prava na prenose utakmica među klubovima od strane FSS za tekuću takmičarsku sezonu. Jednoglasno je doneta odluka kojom je prihvaćen predloženi model raspodele uz zadovoljstvo što je ostvaren rekordno visok prihod u istoriji Superlige Srbije. Pohvaljena je saradnja sa TV Arena sport kao nosiocem prava na prenose utakmica.

Takođe, otvoren je proces za naslovnog sponzora Superlige Srbije za period od sezone 2022/23, za koji postoji interesovanje, kako postojećeg naslovnog sponzora, tako i drugih kompanija koje iskazuju interesovanje za ovakvu vrstu saradnje.

Razgovaralo se o inicijativi FK Crvena zvezda koja se odnosi na unutrašnju organizaciju Zajednice i o različitim pitanjima sa kojima se susreću klubovi Superlige i Prve lige Srbije. Dogovoreno je da se u najskorijem periodu zakaže nova sednica Izvršnog odbora na kojoj bi se, uz prethodnu analizu, utvrdio dalji put i razvoj samog udruženja klubova Super lige i Prve lige Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport