Mandarić zvanično napustio Olimpiju: Klub ostavljam bez dugova, nisam naplatio mojih 20 miliona evra investicija

05.11.2021

12:31

0

Srbin iz SAD završio svoju misiju u slovenačkom fudbalu

Mandarić zvanično napustio Olimpiju: Klub ostavljam bez dugova, nisam naplatio mojih 20 miliona evra investicija
Milan Mandarić - Copyright MN Press

Oproštajnim pismom u kojem je zamolio medije da ispravno informišu javnost o kupoprodajnom procesu u Olimpiji u kojem je promenjen vlasnik, dosadašnji prvi čovek Milan Mandarić završio je svoju misiju u čuvenom slovenačkom klubu. Američki biznismen srpskog porekla istakao je da klub ostavlja novom vlasniku Adamu Delijusu bez dugova i da to znači kako nije vratio svoja ulaganja od preko 20 miliona evra.

U pismu slovenačkoj javnosti, Mandarić između ostalog poručuje:

- Poslednjih dana bilo je dosta spekulacija i neproverenih tvrdnji u pojedinim medijima koje deluju obmanjujuće i stvaraju pogrešnu predstavu javnosti o poslu prodaje Olimpije. Neke neistine i obmane prešle su sve granice dobrog ukusa, tako da je na medijima da javnosti pružite prave informacije o završetku ove transakcije u novembru.

Na ovom sastanku smo se dogovorili kako će se koristiti sredstva koja su novi vlasnici uplatili kao kupoprodajnu cenu na račun javnog beležnika i time smo otklonili poslednje prepreke na putu preuzimanja. Ponašao sam se odgovorno i u skladu sa svojim obećanjima da će sav novac koji Olimpija ima biti vraćen iz ovog novca, da će klub, nakon mog odlaska, biti oslobođen svih dugova, uključujući i moju investiciju vrednu više od 20 miliona evra.

Ovome sam podredio sve druge poslovne motive, uključujući i plaćanje dela kupoprodajne cene koji ide na moj račun i koji će biti plaćen poslednji. Gospodin Delijus i ja smo se dogovorili oko svih detalja, potpisan je aneks ugovora i time je moje obećanje u potpunosti ispunjeno. Ovim sam konačno predao Olimpiju novom vlasniku, a budućnost "Zmajeva" je sada isključivo u rukama novog predsednika i njegovih saradnika.

Zahvaljujem se gospodinu Adamu Delijusu na korektnom stavu i želim mu puno sportskih i poslovnih uspeha u vođenju najvećeg slovenačkog fudbalskog kluba. Fudbalskom klubu Olimpija želim dugu i uspešnu budućnost, a svim ljubiteljima fudbala u Ljubljani i Sloveniji puno sportskih užitaka u Stožicama - poručio je Milan Mandarić.

Mandarić je vodio nekoliko klubove u Engleskoj i svetu: Lester, Portsmut, Šefild Venzdej, Nicu, Standard iz Liježa, ali u brojnim intervjuima je isticao da mu je najteže bilo raditi u Sloveniji i Olimpiji.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike