Da li se PAOK-u sprema Partizanova sudbina u „slučaju Živković“? Opet tata Jovica…

29.10.2021

12:44

0

Autor: 24sedam

Solunski klub dostavio poslednju ponudu, čeka se odgovor srpskog fudbalera

Da li se PAOK-u sprema Partizanova sudbina u „slučaju Živković“? Opet tata Jovica…
profimedia-0627987012 - Copyright Profimedia

Posle četiri izgubljene godine u Benfiki, Andrija Živković je fudbalski oživeo u Solunu. Početkom septembra prošle godine nekadašnji đak Partizana stigao je na „Tumbu“ i za godinu dana u dresu PAOK-a dostigao nivo koji ga je u vreme boravka na Topčiderskom brdu svrstavao među najveće prospekte na Starom kontinentu.

Ipak, grčki velikan bi narednog leta mogao da doživi sudbinu, po navijačim linijama, bratskog kluba iz Beograda. Jer, Živkoviću krajem sezone ističe dvogodišnji ugovor, a pregovori oko produžetka saradnje nikako da se okončaju stiskom ruke u znak dogovora.

Brzo po dolasku omalenog Nišlije u Solun, čelnici PAOK-a mogli su da se uvere da su izvukli bingo, s obzirom da su Andriju angažovali kao slobodnog igrača, posle rastanka sa Benfikom. Srbin se ekspresno „uvukao pod kožu navijača“, koji su ga proglasili za najboljeg igrača crno-belih prošle sezone, a njegov gol u polufinalu nacionalnog Kupa protiv AEK za najlepši u takmičarskoj godini za nama.

I sam Živković nije krio da mu boravak u Solunu i te kako prija i da nema ništa protiv produžetka saradnje, ali višenedeljni pregovori dve strane još nisu dali željeni rezultat.

Grčki mediji pišu da je PAOK fudbaleru poslao poslednju ponudu, s godišnjom platom od milion evra, koja bi mogla još malo da poraste u slučaju aktiviranja određenih bonusa za ostvarene rezultate. Ipak, finansije, navodno, nisu kamen spoticanja u pregovorima, već dužina trajanja ugovor, koja bi po mišljenju Živkovićevih zastupnika trebalo da traje duže od ponuđene, mada Grci ne pišu na koliko godina je PAOK spreman da veže reprezentativca Srbije.

Međutim, tamnošnji mediji pišu da najveća poteškoća u pregovorima dve strane, kao i u danima kada je njegov sin trebalo da potpiše produžetak ugovora s Partizanom, dolazi od Andrijinog oca Jovice, koji kao njegov menadžer deluje beskompromisno u zahtevima koje je postavio pred čelnike PAOK-a.

Na „Tumbi“ su novi ugovor Živkovića postavili kao prioritet svih prioriteta, zbog čega se u celu priču uključio i gazda kluba Ivan Savidis, koji će pokušati što pre da ubedi tim oko fudbalera da stave paraf na produžetak saradnje, jer bi u suprotnom Andrija već u januaru mogao da potpiše predugovor sa nekim drugim klubom i potom narednog leta kao slobodan igrač promeni sredinu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike