Zvezdini omladinci gaze dalje u Ligi šampiona: I bez četvorice crveno-beli "četvorkom" izbacili Irce

20.10.2021 | 16:51

Autor: 24sedam

Sledeći rival biće bolji iz okršaja Empolija i Domžala

Copyright MN Press

Omladinci Crvene zvezde su se plasirali u drugo kolo Lige šampiona, posle dvomeča sa Sent Patrikom. U prvom meču u Dablinu bilo je 2:1 za ekipu trenera Marka Neđića, a danas na stadionu Čukaričkog 2:0. Za ukupnih 4:1, na Banovom Brdu strelci su bili Stefan Leković i Mihajlo Milosavić. 

Sledeći rival biće bolji iz okršaja Empolija i Domžala. 

Šef struke crveno-belih klinaca imao je određenih kadrovskih problema jer je dvostruki strelac iz Irske, Marko Lazetić otputovao sa seniorskim timom u Dansku. Uz to, Stefan Marinković i Mirko Nikolašević su bili sa reprezentacijom, a Stefan Melentijević je dobio crveni karton u prošlom meču.

Zvezda je povela već u 12. minutu, golom glavom Lekovića posle dobro izvedenog kornera Mihajla Milosavića. I pre toga, crveno-beli su preko Milosavića i Stefana Pirgića ugrožavali gol Džoša Kilija. 

Neđić je u 21. minutu morao da menja, pa je zbog povrede izašao Marko Ćurić, a ušao Bratislav Marić. Do kraja prvog poluvremena, srpski tim bio je dominantniji, a u nadoknadi od tri minuta Marko Stojanović je pogodio stativu. 

Moglo je u uvodnim minutima nastavka da bude i 2:0. Ali opet nije imao sreće Stojanović. Milosavić je prošao po desnom boku i ubacio loptu u kazneni prostor, ali je pokušaj je izblokirao Kurtis. Zatim su pokušavali Ognjenović i Leković, ali loptu slali preko gola. Doprinos konačnom ishodu dao je i golman Marinković koji je u 68. minutu zaustavio šut Marfija. 

Ubrzo je šansu dobio i Nikola Pantić umesto Ognjena Mimovića, a u samo tri minuta (70. i 73.) Aleksandar Kahvić je izblokiran, a Stefan Pirgić prebacio gol. Zatim su u 77. minutu ušli Uroš Branković i Davor Rakić, a onda je usledila i potvrda pobede. Branković je oduzeo loptu, odigrao do Kahvića koji je nesebično odigrao za Milosavića. Samo je ubacio loptu u praznu mrežu.

U prvom minutu sudijske nadoknade (ukupno pet) Kahvić je pogodio prečku, tako da je na Brdu ostalo "samo" 2:0.

Ovo je ujedno bila i dobra uvertira za četvrtak (18:45, TV Arena) i meč Lige šampiona u kojem će prvi tim Zvezde gostovati Midtjilandu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam