Milenković se javno zahvalio treneru Crvene zvezde na poređenju

09.10.2021 | 18:27

Štoper Fjorentine smatra da je on još daleko od nivoa Nemanje Vidića iako ga mnogi porede sa bivšim kapitenom Mančester junajteda

Copyright Nikola Milenković, Profimedia

Srpski reprezentativac Nikola Milenković u razgovoru sa klupsku televiziju "ljubičastih" zahvalio se aktuelnom treneru Dejanu Stankoviću na jednom poređenju koje je izneo pred novinarima kada je on tek stigao u Italiju.

Tada je Stanković na pitanje o kvalitetima 19-godišnjeg fudbalera rekao novinarima da je stigao "novi Vidić" u Seriju A:

 - Zahvaljujem se Stankoviću na tom poređenju, jer Vidić je bio veliki igrač i šampion, ali moj put je još dug do njegovog nivoa - rekao je Milenković.

Fjorentina igra kvalitetnije ove sezone, za razliku od prethodne, kada je u poslednjim kolima sačluvala status člana Serije A. Milenković veliki deo zasluga za to pripisuje treneru Italijanu.

- Ove godine igramo drugačiji fudbal nego prethodnih godina, sada se zabavljam, a i moji saigrači. Italijano? Uvek viče i ulaže mnogo strasti u to, nikada ne prestaje, jedno je od naših najjačih oružja.

Fjorentina trenutno broji četiri Srbina u svojoj ekipi. Pored Milenkovića, tu su još Dušan Vlahović i Aleksa Terzić, a odnedavno je ponovo i štoper Matija Nastasić.

 - Vlahović i Terzić su stigli posle mene, Nastasić se vratio posle deset godina, ne sećam se tima sa toliko Srba. Osećam se dobro, volim Firencu.

O svojim ciljevima, Milenković kaže:

- Moj cilj je da budem posvećen fudbalu. U prva četiri meseca u Firenci naporno sam radio da debitujem. Gospodin Stefano Pjoli mi je stalno govorio "budi strpljiv", a onda mi je na dan utakmice, za vreme ručka, rečeno da ću igrati - prisetio se Milenković svog početka i rpvog meča protiv Kaljarija u decembru 2017. godine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: D. P.