Ovo sigurno niste znali: Mađari su posle rekordne pobede Srbije ispitivali svoje igrače u policiji (VIDEO)

05.10.2021 | 15:59

Ovu informaciju je otrkio selektor Mađarske U21 Peter Varhidi

Copyright MN Press

U srpskim fudbalskim analima ostalo je zabeleženo da je U21 selekcija sa grbom FSS zabeležila najveću pobedu 8:0 (2:0) protiv reprezentacije Mađarske na Karaburmi u kvalifikacijama za EP 2009. godine.

Tog 7. septembra 2008. godine "orliće" je vodio Slobodan Krčmarević, a na sceni su bili igrači rođeni 1986. godine i mlađi. Junak utakmice bio je Gojko Kačar koji je postigao pet golova, dva je zabeležio Miralem Sulejmani, dok je jedan pogodak bio delo Nemanje Pejčinovića.

MN Press
Dušan Tadić, Gojko Kačar, Miralem Sulejmani

Vesti iz Mađarske, međutim, bacaju senku na ovaj trijumf "orlića". Naime, bivši selektor U21 ekipe Peter Varhidi kaže da je postojala osnovana sumnja u regularnost ove utakmice i da su bili osumnjičeni sami reprezentativci Mađarske koji su igrali ovu utakmicu na stadionu OFK Beograda.

- Taj meč me je koštao karijere. Bio sam u policiji, ispitivali su me. Rekao sam im sve o čemu sam imao informacije. Na kraju ispitivanja pitao sam policajca šta znaju. Izvadio je veliku fasciklu u kojoj je bilo toliko materijala. Policija je sve znala, ja ništa. Smešna stvar u celoj stvari je da ni na ovom meču nisam trebao da sedim na klupi jer nisam bio trener tog tima. Mislim da je to bila unapred planirana stvar koju su hteli da urade - rekao je danas Varhidi za "nemzetisport.hu" i nastavio:

- Bilo je onih koji su se od tada izvinili. Bilo je nekih koji su me videli i okrenuli glavu na drugu stranu. Da me ne bi morali pogledati u oči.

Dok smo mi slavili pobedu "orlića" i siguran plasman u baraž za EP u Švedskoj, Mađari su sprovodili veliku policijsku istragu zbog bruke na Karaburmi. O tome se uopšte nije pričalo u Srbiji, budući da nikog nije ostavljen utisak kako je rival namerno puštao igrače selektora Slobodana Krčmarevića da pobedi rukometnim rezultatom.

- Zbog neuspeh smenjen sam samo ja. Da sam ovo znao pre meča, sve bi se dogodilo drugačije. Postupak tada je otkrilo da je tadašnje rukovodstvo saveza učinilo mene lično odgovornim za poraz - pričao je svojevremeno Verhedi:

 - Ako su zaista ušli u meč, nadam se da će se pokazati ko su oni i da će za to dobiti kaznu. U tom slučaju ću odmah saznati koje mogućnosti imam. A propustio sam i mogućnost odlaska na olimpijske igre.

Srbija - Mađarska 8:0 (2:0)

Stadion OFK Beograd. Gledalaca: Oko 1.000 Sudije: Lisfeld, Simons Gojtjes (Holandija).

Srbija: Brkić, Jovanović, Petković (od 74. Gulan), Tomović, Pejčinović, Fejsa, Smiljanić, Kačar, Đorđević (od 74. Ljajić), Sulejmani (od 86. Pavlović), Tadić.

Mađarska: Bogdan, Kiš, Guzmič, Pinter, Vaš, Demjan (od 61. Hefler), Filkor (od 74. Melcer), Zidaj, Sakalji (od 31. Korčnar), Volti, Fečešin.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: D. P.