KRAJ: Juventus u nadoknadi vremena overio plasman u nokaut fazu, Barsa s drugim timom ubedljiva u Kijevu (video)

24.11.2020

19:50 >> 23:30

0

Autor: Adam Štulić

Sjajno veče u elitnom takmičenju

KRAJ: Juventus u nadoknadi vremena overio plasman u nokaut fazu, Barsa s drugim timom ubedljiva u Kijevu (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Sjano veče u Ligi šampiona krunisano je sa tri plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja. Čelsiju su se, nekoliko sati kasnije pridružili Barselona i Juventus.

Ranđelović ima koronu, Olimpijakos desetkovan pred dolazak Sitija

Italijanski šampion je posle preokreta i mnogo muke savladao u Torinu Ferencvaroš, dok je Barsa s drugim timom bila ubedljiva u Kijevu protiv Dinama 4:0.

Borusija Dortmund i Lacio na svojim terenima napravili značajan korak ka istom uspehu, savladavši Briž i Zenit, dok je PSŽ ostvario veoma važan trijumf na “Parku prinčeva” protiv Lajpciga (1:0), pogotovo zbog toga što je Mančester junajted opravdao ulogu favorita na “Old Trafordu” protiv Bašakšehira 4:1.

Marselj bez Radonjića, Viljas Boaš krivi Srbiju

DRUGO POLUVREME

90+2′ – GOOOL, GRIZMAN OVERIO TRIJUMF BARSE, DŽEJMS JUNAJTEDOV, MORATA PREKINUO JUVENTUSOVO MUČENJE

Grizman je u Kijevu krunisao trijumf Barse protiv Dinama 4:0.

Juventus je konačno slomio Ferencvaroš. Nisu briljirali domaći, mučili su se da stvore prilike, a onda je jednu od poslednjih relaziovao španski reprezentativac, koji je glavom poslao loptu u mrežu gostiju, posle centaršuta Kvardada sa desne strane.

Sjajan kontranapad izveli su domaći, iz tri poteza su prešli celu polovinu terena gostiju, a odličnu akciju rutinskom egzekucijom krunisao je Džejms.

77′ – STATIVA PONOVO SAVEZNIK FERENCVAROŠA

Kijeza je odlično proigrao u prazan prostor Moratu, španski reprezentativac je usamljen ušao u kazneni prostor, malo iskosa po levoj strani, šutirao je u bliži ugao, ali je stativa još jednom sačuvala goste.

74′ – GOOOL, BAŠAKŠEHIR DAO GOL U MANČESTERU

Deniz Turuč je izveo odlično slobodan udarac sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, prebacio je živi zid, De Hea je uspeo da interveniše, ali kasno, s obzirom da je lopta celim obimom prešla gol liniju.

70′ – GOOOL, TROJKA BARSE

Brajtvajt je dao drugi gol na meču, ovoga puta je bio precizan sa 11 metara. Prethodno je nad njim i napravljen penal.

60′ – STATIVA JUVENTUSA, HALAND DAJE JOŠ JEDAN GOL

Malo je nedostajalo da Juve preokrene. Bernardeski je odlično šutirao sa 17 metara, ali je stativa sačuvala mađarskog šampiona.

U istom minutu Borusija je rešila sve dileme protiv Briža. Jedan defanzivac gostiju je, u pokušaju da interveniše, dodao loptu Halandu, koji nije propustio priliku da sa pet metara, malo iskosa sa desne strane, realizuje poklon.

57′ – GOOOL, BARSA LOMI DINAMO

Za pet minuta Barselona je uradila više nego za celo prvo poluvreme u Kijevu. Posle kornera sa desne strane, jedan igrač Barselone je na prvoj stativi prebacio loptu glavom na drugu stranu, gde se našao usamljeni Brajtvajt, koji je lako sproveo u praznu mrežu.

55′ – GOOOL, LACIO IMA PLUS DVA

Ćiro Imobile postiže drugi gol na meču, ovoga puta je realizovao penal, za koji se prethodno izborio.

52′ – GOOOL, VODI BARSA

Drugi tim Barse vodi u Kijevu golom Desta. Dobro su kombinovali Katalonci na ivici kaznenog prostora, mladi Amerikanac je utrčao u kazneni prostor i sa šest metara, iskosa sa desne strane, rutinski poslao loptu pored golmana Dinama u drugi ugao.

47′ – PRILIKA ZA LAJPCIG

Tek što je počelo drugih 45 minuta Lajpcig je imao dobru priliku. Forsberg je, posle centaršuta sa desne strane, uhvatio volej na šest, sedam metara, ali je lopta prošla malo pored stative.

46′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Počela su druga poluvremena na svim utakmicama.

45′ – DORTMUND DUPLIRAO PREDNOST

Majstorija Džejdona Sanča za 2:0 Borusije protiv Briža. Sjajno je ofanzivac “milionera” izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, majstorski je prebacio živi zid i “skinuo paučinu” na golu gostiju.

35′ – GOOOL, RONALDO PORAVNAVA U TORINU

Mučio je Juve da dođe do gola protiv Ferencvaroša, koji je “otvorio” Ronaldo. Prva zvezda torisnkog tima je uzeo loptu na ivici kaznenog prostora na desnoj strani, povukao je ka sredini, napravio jedan dribling i onda veoma preciznim udarcem pogodio donji ugao gola gostiju.

33′ – GOOOL, RAŠFORD SE IZBORIO I ISKORISTIO PENAL

Golom Rašforda sa 11 metara Mančester protiv Bašekšehira vodi 3:0. Prethodno se mladi napadač Junajteda izborio za najstrožu kaznu. Dobio je loptu u prazan prostor po desnoj strani, kao brzi voz je pretrčao rivala i ušao u kazneni prostor, gde je neoprezno startovao jedan defanzivac gostiju.

31′ – NEMA GOLOVA SAMO NA JEDNOJ UTAKMICI

Samo na meču u Kijevu, između Dinama i Barselone, još nema golova.

25′ – DZJUBA PREPOLOVIO PREDNOST LACIJA

Brzo se Zenit vraća u meč. Sjano se iskusni napadač snašao u kaznenom prostoru Lacija, šutirao je iz okreta sa desetak metara i zatresao mrežu Rimljana.

22′ – GOOOL, LACIO VODI 2:0

Još jedan lep gol u Rimu. Korea je uradio veliki deo posla, dodao je loptu do Parola koji je šutirao sa preko 2o metara po zemlji, i veoma precizno pogodio donji ugao gola Zenita.

19′ – GOOOL, FERENCVAROŠ POVEO U TORINU, JUNAJTED DUPLIRAO PREDNOST

U jeku napada Juventusa, gosti dolaze do vođstva. Najveći deo posla je odradio Tokman, vukao je loptu dvadesetak metara, ušao po desnoj strani u kazneni prostor i uputio centaršut na peterac, gde se najbolje snašao Uzuni i doneo prednost mađarskom timu.

Drugi gol u Mančesteru postigao je Bruno Fernandeš. Veliku grešku napravio je golman gostiju, posle centaršuta sa leve strane istrčao je i ispustio loptu, a portugalskom fudbaleru nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

18′ – GOOOL, KO DRUGI NEGO HALAND

Borusija je iskoristila izgubljenu loptu gostiju na centru terena, Sančo je poslao u prazan prostor ka Halandu, koji je potom rutinski zatresao mrežu gostiju.

15′ – ŠANSA ZA JUVE

Prva prilika za Juventus. Posle centaršuta sa Ronalda leve strane, Dibala je na drugoj stativi u padu šutirao iz prve, ali je golman gostiju bio dobro postavljen i uspeo je da interveniše.

10′ – GOOOL, PSŽ POVEO IZ PENALA

PSŽ je poveo golom Mbapea iz penala, za koji se prethodno izborio Anhel di Marija.

7′ – GOOOL, BOMBA BRUNA FERNANDEŠA

Mančester je poveo u sedmom minutu fenomenalnim golom Bruna Fernandeša. Posle kornera sa leve strane, lopta se odbila do Portugalca koji je sa ivice kaznenog prostora uhvatio poluvolej i zakucao je u mrežu Bašakšehira.

3′ – GOOOL, VODI LACIO

Prvi gol u mečevima koji su počeli od 21 čas postignut je u Rimu. Lacio je poveo protiv Zenita prelepim golom Ćira Imobilea, koji je postigao udarcem sa 18 metara. Lopta je na putu do mreže zakačila jednog defanzivca ruskog kluba, malo promenila pravac i završila u gornjem uglu golmana gostiju.

1′ – POČELI SU MEČEVI

Startovalo je preostalih šest mečeva današnjeg programa Lige šampiona.

Grupa E
Krasnodar – Sevilja 1:2 (0:1)
Ren – Čelsi 1:2 (0:1)
Tabela: Čelsi 10, Sevilja 10, Krasnodar 1, Ren 1.

Grupa F
Borusija Dortmund – Briž 3:0 (2:0)
Lacio – Zenit 3:1 (2:1)
Tabela: Borusija D. 9, Lacio 8, Briž 4, Zenit 1.

Grupa G
Juventus – Ferencvaroš 2:1 (1:1)
Dinamo Kijev – Barselona 0:4 (0:0)
Tabela: Barselona 12, Juventus 9, Dinamo K 1, Ferencvaroš 1.

Grupa H
Mančester junajted – Bašakšehir 4:1 (3:0)
PSŽ – RB Lajpcig 1:0 (1:0)
Tabela: Mančester junajted 9, PSŽ 9, RB Lajpcig 6, Bašakšehir 3.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike