Lazetić zablistao, Zvezdina deca trijumfalno startovala u Ligi šampiona

29.09.2021 | 21:25

Autor: A. Š.

Crveno-bele nade kao gosti bolji od Sent Patrika

Copyright MN Press

Startovali su omladinci Crvene zvezde, Ligu šampiona za mlade na najbolji mogući način, pobedom nad ekipom Sent Patrika na gostujućem terenu rezultatom 2:1. Blistao je mladi napadač Marko Lazetić sa dva pogotka kojim je rešeno pitanje pobednika još u prvom delu igre, ali su domaći uspeli u nadoknadi vremena da smanje rezultat.

Nije se mnogo čekalo na to da izabranici Marka Neđićai dođu do prednosti, pa je već u trećem minutu talentovani napadač pogodio mrežu rivala posle asistencije Stefana Lekovića. Nastavili su Zvezdini dečaci da pritiskaju rivala i posle vodećeg gola, a nakon nekoliko promašenih prilika, crveno-beli su do dupliranja prednosti stigli u 45. minutu, kada se Lazetić najbolje snašao u kazenom prostoru rivala i na pravi način iskoristio asistenciju Milosavića.

Učenici Marka Neđića su strpljivo gradili napade i delovalo je kao da se nisu zadovoljavali time što imaju dobar rezultat pred povratak u Beograd, već da su išli na "gol više". Nažalost, drugi žuti karton je u 82. minutu dobio defanzivac Melentijević, pa su u finišu Zvezdina deca, brojčano slabija, primila pogodak, kada je Mekormak pogodio i postavio konačan rezultat.

Revanš utakmica zakazana je za 20. oktobar i igraće se na stadionu Čukaričkog.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam