Malmeu se crno piše u Ligi šampiona

29.09.2021

18:41

0

Autor: A. Š.

Švedski šampion ubedljivo poražen u Sankt Peterburgu, Atalantin minimalac protiv Jang Bojsa

Malmeu se crno piše u Ligi šampiona
Copyright Tanjug/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Posle prva dva kola Lige šampiona deluje da se Malmeu ove sezone ne piše dobro. Na premijerni, ubedljiv, poraza od Juventusa (3:0), švedski šampion dobio je još jedan šamar, ovoga puta u Sankt Peterburgu, gde je Zenit slavio 4:0.

Šveđani su u Rusiji bili lak plen za raspoloženog domaćina, koji je do vođstva stigao posle samo devet minuta igre, kada je mrežu gostiju zatresao Klaudinjo. Rani gol uneo je mirnoću u igru Zenita, čiji su fudbaleri strpljivo čekali priliku da dupliraju prednost. Ona se ukazala 49. minutu, kada je Kuzjaev zatresao mrežu Malmea, koji je samo četiri minuta kasnije ostao sa igračem manje, posle direktnog crvenog kartona Anela Ahmedhodžića.

Srpski reprezentativac Veljko Birmančević na terenu je bio do 72. minuta, a posle njegovog izlaska iz igre Zenit je dotukao grogiranog rivala, golovima Sutormina u 80. i Vendela u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Atalanta je na svom stadionu slavila minimalnu pobedu protiv Jang Bojsa – 1:0. Desetkovani gosti, bez osmorice igrača, držali su se nekako do 68. minuta, kada je Pesina , na asistenciju Zapate, krunisao veliku inicijativu tima iz Bergama koja je trajala od početka drugog poluvremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike