U Olimpiji više ništa neće biti isto! Da li Savo Milošević treba da brine?

28.09.2021

17:24

0

Autor: A. Š.

Slovenačkog velikana samo formalnosti dele od novog vlasnika

U Olimpiji više ništa neće biti isto! Da li Savo Milošević treba da brine?
Copyright MN Press

Stigao je Savo Milošević letos u Olimpiju sa ambicijom da „zmajčeke“ vrati na šampionski tron. Ipak, početak sezone nije dao očekivane rezultate, a posebno „uznemirujuć“ bio je poraz od Radomlja u Ljubljani (3:2) minulog vikenda.

Rukovodstvo Olimpije, preciznije potpredsednik Željko Mandarić, ekspresno je poručio da srpski strateg nema razloga da brine za svoj status.

- Njegov posao je potpuno siguran. Nismo ni na trenutak pomislili da neće biti tako. Ima svu podršku Uprave kluba, bez obzira na poslednji poraz – rekao je Mandarić.

Ipak, stvari bi veoma lako mogle da dobiju potpuno drugačiji tok, pošto slovenački mediji pišu da je vlasnik Olimpije Milan Mandarić postigao dogovor o prodaji kluba i da bi sve formalnosti trebalo da budu veoma brzo završene.

- Umoran sam od svega, mislim da sam uradio svoj deo posla u Olimpiji – rekao je Mandarić za „Delo“, pred porodični put u SAD, a uoči predstojećeg derbija sa Mariborom.

Sama činjenica da prvi čovek kluba neće biti tu za najveću utakmicu u tamnošnjem fudbalu govori u prilog skorom razlazu.

- Nisam mogao da odložim ovo putovanje u SAD iz porodičnih razloga. Vraćam se najkasnije za dve nedelje i verujem da ćemo konačno zaključiti posao sa Deliusom, koji se dokazao ozbiljnim namerama i konkretnom ponudom.

Novi vlasnik Olimpije trebalo bi uskoro da postane nemački biznismen Adam Delius. Minhenski preduzetnik, vlasnik kompanije za nekretnine „Delius Immobilie AG“ još početkom ove godine dovodio se u vezu s kupovinom Olimpije, ali dve strane tada nisu uspele da postignu dogovor. Delius je potom isticao ljutnju, jer njegov avans od 250.000 evra, koliko je tada uplatio na račun kluba, nije vraćen uprkos nekoliko odlaganja rokova.

- Gospodin Mandarić je svakako mogao da vodi kompaniju ili klub pre 20 godina, ali njegovo ponašanje pokazuje da je njegov put na ovom polju završen, kako u umu, tako u telu i novčaniku – govorio je krajem januara Delius.

Međutim, Mandarić je prošlog meseca ponovo stupio u kontakt s nemačkim preduzetnikom, koji bi u najskorijem roku trebalo da preuzme klub od američkog biznismena srpskog porekla, koji je Olimpiju kupio leta 2015. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike