Stanojević poslednji put o Sumi, a onda poručio: Moram da pojasnim neke stvari, mi ginemo, svaka utakmica je život

25.09.2021

15:06

0

Autor: 24sedam

Stanojević poslednji put o Sumi, a onda poručio: Moram da pojasnim neke stvari, mi ginemo, svaka utakmica je život
MN Press - Copyright MN Press

Prošao je Partizan nekoliko potresa, ostao je neuzdrman, a poslednji od njih je raskid sa Sejdubom Sumom. Mnogo se pričalo i pisalo o odnosu Gvinejca sa crno-belima, ali igrači se drže i ne odstupaju od svega.

To je poručio trener Aleksandar Stanojević, koji je poslednji put govorio o Sumi, ali i o energiji igrača i kulturi koja je izgrađena u timu.

- Dosta puta sam komentarisao stvari vezane za njega i ne znam da li sam bio dovoljno jasan da ja prvo sve kažem igraču u četiri oka, pa onda sve to isto na sastanku, pa onda iznesem javno. Nismo reagovali na prvu loptu, nego smo pustili jednu, drugu treću situaciju, pa se na kraju se desilo ovo što se desilo. Svima nam je žao, nikome ova situacija nije potrebna. Ipak, znamo pravila, znamo kako se ovde funkcioniše, sve je jasno i jednostavno – rekao je Stanojević.

Odmah je nastavio:

- S druge strane, od mene nikada nećete čuti da bilo kog bivšeg igrača ili sadašnjeg ili nekog ko je nosio crno-bele bele komentarišem u negativnom kontekstu. To nisam radio ni pre 10 godina, ni posle. Jesam kada sam bio u klubu i kada je to neko ko je odavde, jer je to deo mog posla. Što se toga tiče, ja stavljam tačku na tu priču i ne želim u bilo kom lošem kontekstu pričam o bilo kome ko je nosio crno-bele boje.

Koliko vas sve to remeti?

- Naravno da nas remeti sve to, naravno da nam nije pravo da se to desilo u trenutku najvećih problema i odvlači nam pažnju, to je jasno. Šta da radimo? Ja sam rekao, ovo je surova i teška borba, koja će biti neprestana i ići do kraja i od koje nećemo odustati. Imamo svoj put i način na koji ćemo se boriti s tim.

Onda je usledilo pitanje kako su igrači podneli sve to, pa se tu trener raspričao i govorio krajnje emotivno,

- Prvo, ja sam imao više puta s njim individualni sastanak. Hajde, vidim da ima tu dosta kratkih pamćenja, pa moram tu da pojasnim neke stvari. Ja sam došao u Partizan daleke 1986. godine iz Hajduka s Liona kao kadet. Išao u sam u školu Partizana, imao trenere koji su nas vaspitavali na poseban način. To su vremena trenera Partizana: Branko Rašović, Milutin Šoškić, Radomir Antić, to su veličine koje su vas učile stvarima koje su bile važnije od rezultata. Onda sam ušao u prvi tim gde sam imao sreću da sarađujem sa Ljubišom Tumbakovićem, koji nas je vaspitavao u duhu Partizana i učio kako Partizan treba da funkcioniše. Dolazio sam i odlazio, bio pomoćnik Đukiću, bio samostalan trener u prošlom mandatu i sada ponovo. Svi koji me poznaju, znaju da je uticaj i vaspitanje kako Partizan treba da funkcioniše, onakav kakav treba da bude i kakav želim da prezentujem.

Odmah je nastavio i nadovezao se na igrače.

- Moji igrači su svesni kako treba da funkcionišemo i šta je osnovni zadatak Partizana. Pre pobeda i bilo čega, jeste da poštujemo ovaj grb i da znamo šta znači nositi grb Partizana. To je važnije od bilo koje druge situacije koja može da nas zadesi. Menjaće se igrači i generacije, pobeđivaće se i gubiti, ali ovo se nikad neće menjati.

Nastavio je odmah:

- Moram da kažem jednu situaciju oko toga da li su se igrači poremetili - vi vidite kako funkcionišemo. Natho nije bio u startnih 11 na početku sezone, pa je bio u Novom Sadu, dao je dva gola i pobedili smo meč, posle toga protiv Novog Pazara otvara utakmicu, pa nije igrao protiv Santa Klare bez obzira što je uradio neke velike stvari, jer sam smatrao da je Suma bolji za tu situaciju. Naravno da nije bio zadovoljan, naravno da mu je teško i da mu ne prija, ali dolazi sledeći put i rešava ko zna koju utakmicu po redu daje gol i donosi energiju. Imate Rikarda koji ne bira utakmice i igra pod injekcijama i ne bira utakmicu, bez obzira da li je protiv Novog Pazara, u Kragujevcu ili derbi. Ili Šćekić bude rezerva, pa uđe i da gol protiv Sočija u 120. minutu i sledeći put ga ja ne stavim protiv Santa Klare, ali na onoj sledećoj utakmici pogine za grb Partizana i pokaže zajedništvo. Imate dosta primera – rekao je Stanojević i pomenuo situacije sa Jojićem, Stevfanovićem, Saničaninom, pa nastavio:  

- Tako da morate da shvatite te stvari i da podržite ekipu koja gine za ovaj naš grb. Svi idemo u istom pravcu, svi smo zajedno i nema veze ko je i šta je i da li će igrati, da li biti Obradović ili Urošević. Onda shvatite kakvi su to momci i kakva je tu ekipa i koliko je tu Partizan iznad svega i iznad ličnog pokazivanja i dokazivanja.

Posebnu poruku je imao za navijače:

- Podržite ove momke, nemojte da "hejtujete" nikog na stadionu, pogotovo decu Partizana, koja su ovde bila pre 10 godina, sada su i biće opet za 10 godina. Podržite nas sutra na stadionu, jer nam je svaka borba životna. Idemo u svaku utakmicu do koske, do kraja, svaka utakmica nam život znači. U situaciji smo da posle četiri godine budemo konkurenti za titulu. Nemojte da nam oduzmete tu pozitivnu energiju koju imamo. Podržite nas, budite uz nas jer nam znači svaka pozitivna reč znači, svaki aplauz. Mi jesmo duboko uzdrmani svakom pomisli da neko od nas ne radi svoj maksimum za ovaj klub. Ne znam da li se vidi ta emocija sa kojom mi igramo, zato vas molim da nas podržite. Tako da su igrači dobro. To je moj odgovor na pitanje.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike