KRAJ: Real slavio u Milanu, maestro Tadić namestio dva gola u pobedi Ajaksa, Nikolićeva Lokomotiva odolela u Madrid (video)

25.11.2020

19:30 >> 22:17

0

Autor: A.Š.

Završeno četvrto kolo grupne faze Lige šampiona

KRAJ: Real slavio u Milanu, maestro Tadić namestio dva gola u pobedi Ajaksa, Nikolićeva Lokomotiva odolela u Madrid (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Zanimljivo veče za kraj četvrtog kola grupne faze Lige šampiona. U poslednjih šest mečeva bilo je i nekoliko veoma važnih utakmica.

Za srpske fudbalere najvažniji meč imao je Dušan Tadić, koji je sa dve asistencije pogurao Ajaks do veoma važne pobede protiv Mitjelanda (3:1), kojom su “kopljanici” ostali u trci za plasman u narednu fazu. Uz sve to, Atalanta, koja je njihov rival, iskoristio je Liverpulov kombinovani sastav i slavio na “Enfildu” 2:0.

Pročitajte još: Ispao od Srbije pa ušao u istoriju Lige šampiona

Derbi kola u Milanu pripao je Realu, koji je protiv Inter slavio 2:0, dok je Bajern pobedom protiv Salcburga 3:1 overio plasman u nokatu fazu elitnog takmičenja.

Srpski trener na klupi Lokomotive Marko Nikolić osvojio je veliki bod u Maridu protiv Atletika (0:0) i sačuvao šanse za prolazak u drugu fazu Lige šampiona.

Marko Grujić je dobio crveni kartom u Marselju, gde je njegov Porto savladao Olimpik 2:0.

22.53′ – KRAJ

Završeni su svi mečevi četvrtog kola Lige šampiona.

22.37′ – GOOOL, MITJELAND SMANJUJE VOĐSTVO AJAKSA

Mitjeland postiže gol u Amsterdamu, strelac je iz penala Mabil.

22.32′ – GOOOL, SALCBURG SMANJIO U MINHENU

Beriša u 73. minutu postiže gol za Salcburg. Fudbaleri Bajerna su izgubili loptu na dvadesetak metara od svog gola, posle centaršuta sa desne strane napadač austrijskog kluba je bio usamljen na petercu i nije mu bilo teško da savlada Nojera.

22.30′ – GOOOL, PORTO IDE KA OSMINI FINALA

Porto vodi 2:0 od 72. minuta. Strelac je Oliveira iz penala. Prethodno je drugi žuti karton dobio Balerdi, tako da oba tima sada imaju po 10 igrača na terenu.

22.26′ – GOOOL, BAJERN DAO GOL SA IGRAČEM MANJE

Bajern u 68. minutu postiže i treći gol. Levandovski je proigrao Komana na levoj strani, ovaj je odlično centrirao iz kaznenog prostora, a na šest metara se dobro snašao Sane i glavom poslao loptu u mrežu Salcburga. Dva minuta ranije, nemački šampion je ostao sa igračem manje, pošto je Roka dobio drugi žuti karton.

22.25′ – CRVENI KARTON ZA GRUJIĆA

Srpski vezista je u 67. minutu dobio drugi žuti karton, Porto ostaje sa igračem manje na “Velodromu”

22.24′ – GOOOL, AJAKS SLOMIO MITJELAND

Neres je u 66. minutu odlično šutirao sa dvadesetak metara i pogodio donji ugao Mitjelandovog gola.

22.22′ – GOOOL, ATALANTA KAZNILA KLOPA

Atalanta u 64. minutu postiže i drugi gol. Ponovo je zakazala odbrana Livepula, posle dodavanja glavom Hatebora, Gosens je našao usamljen na šest metara i nije imao težak zadatak da zatrese mrežu “crvenih”.

22.17′ – GOOOL, ILIČIĆ ZATRESAO MREŽU LIVERPULA

Atalanta vodi od 60. minuta. Iličić je sjajno reagovao na centaršut Gomeza i na drugoj stativi, u padu, loptu smestio u mrežu Liverpula.

22.15′ – GOOOL, REAL DUPLIRAO PREDNOST

Rodrigo je postigao drugi gol za Real u Madridu, samo dvadesetak sekundi pošto je ušao u igru. Odlično su fudbaleri Real kombinovali na desnoj strani, Vaskez je uputio dobar centaršut, a Rodrigo na drugoj stativi iz poluvoleja zatresao mrežu Intera.

 

22.10′ – GOOOL, BAJERN DUPLIRAO PREDNOST

Bajern je duplirao prednost protiv Salcburga. U 52. minutu Koman je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je na putu ka mreži zakačila Vebera, promenila pravac i prevarila Stankovića.

22.07′ – GOOOL, MAESTRO TADIĆ

Za dva minuta Ajaks je uspeo ono što nije za prethodnih 45. Posle Gravenberha, mrežu danskog kluba je zatresao i Mazraui, koji je postigao gol na sjajnu asistenciju Dušana Tadića.

22.05′ – GOOOL, VODI AJAKS

Konačno je Ajaks zatresao mrežu Mitjelanda. Tadić je u 47. minutu asistirao Gravenberhu, koji je postigao prelep gol, “skinuvši paučinu” udarcem sa dvadesetak metara od Hansenovog gola.

22.03′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Počela su druga poluvremena poslednjih utakmica četvrtog kola Lige šampiona.

21.47′ – POLUVREME

Završena su prva poluvremena na svih šest utakmica.

21.44′ – GOOOL, LEVANDOVSKI

Bajern vodi od 43. minuta golom Levandovskog. Poljak je započeo akciju, odlično je na ivici kaznenog prostora petom ostavio loptu Mileru, čiji je šut sa 16 metara Stanković odbranio, ali je samo kratko odbio loptu koju je natrčao iskusni napadač i smestio je u mrežu.

21.40′ – GOOOL, VODI PORTO

Marselj je bio bolji rival, ali Porto vodi. U 40. minutu gol je postigao Sansui. Posle kornera sa desne strane Grujić je odlično skočio, ali je njegov udarac glavom izblokiran. Lopta je došla do defanzivca Porta, koji je iz dva pokušaja uspeo da je ubaci iza leđa Madande.

Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

21.34′ – KAKVA GLUPOST ARTURA VIDALA, NESTVARAN PROMAŠAJ SOBOSLAJA

Inter u 33. minutu ostaje sa igračem manje. Arturo Vidal je veoma burno reagovao, možda i s pravom, posle kontakta koji je Varan imao sa čileanskim vezistom u kaznenom prostoru Reala, dobio je dva žuta kartona zbog prigovora i posle nekoliko minuta rasprave morao je u svlačionicu.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

U istom minutu sjajnu priliku imao je Salcburg. Izveli su Austrijanci sjajnu kontru, Soboslaj je izašao potpuno sam pred Nojera, ali je nestvarno loše šutirao i lopta je otišla preko gola.

21.28′ – PREČKA AJAKSA, GILJERME “SPUSTIO RAMPU” NA “METROPOLITANU”

Kakve dve prilike za Ajaks u 27. minutu, oba puta je “uprskao” Traore. Prvi put je uradio sve fudbalski, posle asistencije Tadića, šutirao je odlično sa 16 metara, ali je pogodio prečku. Nekoliko trenutaka kasnije bio je u još boljoj poziciji. Posle centaršuta sa desne strane, natrčao je na loptu potpuno usamljen, ali je sa 11 metara šutirao visoko preko gola.

Tanjug/AP Photo/Patrick Post

Atletiko u Madridu napada Lokomotivu sa svih strana. Izabranici Marka Nikolića mogu da zahvale samo sjajnom golmanu Giljermeu, koji je u nekoliko navrata, sjajnim intervencijama, sprečio sigurne pogotke.

21.25′ – LOŠ ŠUT LUKAKUA

Imao je Inter dobru priliku u 25. minutu. Slobodan udarac na 17 metara od gola, malo iskosa sa desne strane. Loptu je namestio Lukaku, ali je veoma loše šutirao, visoko preko gola.

21.14′ – SPOR POČETAK MEČEVA

Ističe prvih 15 minuta utakmica, zasad je jedini gol viđen u Milanu. Dosad su najbliži vođstvu bili fudbaleri Atletika protiv Lokomotive, te Bajerna u duelu sa Salcburgom. Dobru priliku imao je i Ajaks, ali je mreža Mitjelanda ostala netaknuta.

21.06′ – GOOOL, REAL VODI U MILANU

Real vodi protiv Intera od šestog minuta, golom Azara iz penala, za koje se prethodno izborio Kanaćo.

21.05′ – PRILIKA ZA MARSELJ

Prva prilika za Olimpik iz Marselja u petom minutu meča. Osvojili su Francuzi loptu na dvadesetak metara od gola Porta, ona je potom došla do Sansona, koji je na centralnoj poziciji, na ivici kaznenog prostora, loše zahvatio loptu i šutnuo daleko pored gola.

21.01′ – POČELE UTAKMICE

Počelo je preostalih šest utakmica četvrtog kola Lige šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike