Srbi igrali Kup Italije: Mihina Bolonja ispala!

25.11.2020 | 21:17

Autor: J. T.

Vlahović i Ilić ponovo starteri

Copyright Profimedia

U senci Lige šampion, a još većoj zbog tragične vesti da je umro Dijego Armando Maradona, igrane su utakmice šesnaestine finala Kupa Italije.

Među akterima bili su i srpski fudbaleri, ali i trener Siniša Mihajlović, čija je Bolonja eliminisana od Specije.

Gosti su slavili 4:2 posle produžetaka, tokom kojih su dali golove u 100. i 119. minutu.

Što se tiče igrača, Nikola Milenković i Dušan Vlahović – baš kao i za vikend – bili su u startnoj postavi Fiorentine. Prvi je opet odigrao ceo meč, a drugi je zamenjen uoči produžetaka u kojima je Fiorentina kao gost savladala Udineze 1:0, pogotkom 20-godišnjeg Španca Tofola Montiela.

Poput pomenute dvojice seniorskih reprezentativaca Srbije i član mlade selekcije, Ivan Ilić, opet je igrao od prvog minuta, ali njegova Verona – bez Darka Lazovića zbog korone – nije uspela da eliminiše Kaljari. Domaćin je slavio 2:1 i to zahvaljujući pogotku Rikarda Sotila u trećem minutu nadokande.

Parma je kao domaćin savladala drugoligaša Kosencu 2:1, a ranijeje SPAL bio uspešniji od Monce 2:0. Ostalo je još da se odigraju susreti Empoli – Breša, Torino – Virtus Entelja i gradski derbi Sampdorija – Đenova.

Parovi osmine finala: Atalanta – Kaljari, Lacio – Parma, Napoli – Empoli/Breša, Roma – Specija, Inter – Fiorentina, Milan – Torino/Virtus, Sasuolo – SPAL, Juventus – Sampdorija/Đenova.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam