Crno-bela noć u Nikoziji! Partizanov napadački tandem Rikardo - Menig pokorio Kipar

16.09.2021

21:00 >> 21:38

0

Crno-beli sada imaju trojicu izuzetno brzih igrača u napadu

Crno-bela noć u Nikoziji! Partizanov napadački tandem Rikardo - Menig pokorio Kipar
Copyright Rikardo i Kvinsi Menig/FK Partizan

Fudbaleri Partizana ispisali su istoriju kao prvi srpski klub koji je novoosnovanoj u Ligi konferencija ostvario pobedu na prvom nastupu. Za tri boda pao je kiparski Anortozis na stadionu GSP u Nikoziji, a kako su crno-beli odigrali meč morala je ova pobeda da bude izraženija i ubedljivijim rezultatom.

Golove za Partizan postigli su Kvinsi Menig u 43. i Rikardo u 68. minutu, a brojne šanse promašivali su Aleksandar Miljković, Lazar Marković, Miloš Jojić, Nemanja Jović…

Kada podvuče crtu, trener Partizana Aleksandar Stanojević ima razloga za blago zadovoljstvo. Ostvarena su tri boda, a svi naklonjeni crno-belim bojama nadaju se da to nije bilo po cenu povrede najboljeg strelca Rikarda. On je u prvom poluvremenu doživeo jači sudar sa defanzivcem Anortozisa, da bi u 83. minutu sam pao na zemlju zatraživši izmenu.

Do tog trenutka on je bio centralna ličnost utakmice. Prvo je kod vodećeg gola uposlio Markovića, da bi nekoliko sekundi posle toga Menig došao u priliku da prvi put zatrese mrežu Lorije. Holanđanin je pokazao prisebnost, tako da mu je ovaj prvenac došao kao nagrada za veliko požrtvovanje i potrošnju u oba pravca.

Rikardo je odlično čuvao loptu okrenut leđima protivničkom golu. Nedostajala mu je veća pomoć saigrača kada bi pokretao akcije, ali se odlično izvlačio na bokove i onda bi sam pokušavao da se spusti ka golu Lorije. U 68. minutu konačno je udario pečat pobedi zakucavši loptu pod prečku, tako da je drugi gol potpuno obespokojio domaće igrače i nekoliko hiljada navijača.

Za Partizan sledi “večiti derbi” u nedelju protiv Crvene zvezde u Humskoj, a duel sa Florom iz Estonije u 2. kolu Lige konferencija na programu je 30. septembra.

Gent je golom srpskog internacionalca Darka Lemajića slavio sa 0:1 u Estoniji.

Blog uživo

90+2. minut – Jović kao Jojić! Na drugoj stativi nespretan posle odličnog centaršuta Terzića.

91. minut – Igraće se 4 minuta nadoknade!

90. minut – Deletić sa 25 metara, Popović na mestu!

87. minut – Kakva šansa za Jojića i kako traljav udarac sa desetak metara!

84. minut – Kontra Jojića i Holendera završena tako što je reprezentativac mađarske želeo da asistira saigraču koji očigledno nije pratio akciju.

83. minut – Terzić umesto Rikarda.

82. minut – Rikardo pao na travu sam! Pokazuje prema klupi da neće moći dalje, dok je on signalizirao pomoć Kiprani su napravili opasan napad. Izbijena lopta u korner.

78. minut – Partizan odrađuje posao, Kiprani potpuno bez energije. Igra se između dva šesnaestrerca.

75. minut – Spuštaju ritam crno-beli, iako bi mogli protiv Kiprana i do ubedljivije pobede.

71. minut – Holender umesto Markovića!

69. minut – Najbolji strelac odmah posle gola bio je u prilici da postigne još jedan pogodak. Ne bi bio one lepote kao prvi u 68. minutu kada je sa 14 metara pogodio pod prečku Lorijinog gola, ali bi svakako bio važan, jer bi mogla već da se slavi pobeda.

68. minut – Rikardooooo! Goooool 0:2

66. minut – Prvi kontakt sa loptom Jojića i odmah je podsetio na svoje žalosno izdanje protiv Rostova. Tada je ušao umesto Natha i pokazao da mu ta pozicija uopšte ne odgovara!

64. minut – Jović umesto Meniga! Jojić umesto Natha!

63. minut – Deletić u šansi, Popović majstorski odbranio! Prva prava prilika za domaće!

61. minut – Crno-beli prelako dolaze do kaznhenog prostora rivala i ispoljavaju staru boljku srpskih ekipa. Ne postoji odlučnost da se završi već sada utakmica drugim golom. Takvo ponašanje Srbiju je u Dablinu koštalo pobede.

59. minut – Gruzijac Kecbaja pokušava da sa Srbinom Deletićem dobije veću probojnost po krilu. Sada je on na strani koju kontroliše Obradović, Varda je prešao kod Miljkovića.

57. minut – Loš pregled igre Meniga, uprpostaio je dobar napad crno-belih. Iako je Rikardo bio u ofsajdu, Menig je uposlio najboljeg strelca, mada je na drugoj strani imao regularno postavljenog Markovića.

55. minut – Žuti za Obradovića, grub start!

52. minut – Partizan otvara nastavak meča dobrom šansom za Rikarda posle proigravanja Natha.

Kraj prvog poluvremena, 0:1

45. minut – Igraće se još četiri minuta.

Kvinsi Menig/FK Partizan

44. minut – Novi nalet Partizana. Miljković je opet bio taj koji je bio rezultat stvorenog viška, ali umesto svega što je imao na raspolaganju odlučio je da dribla i da sa loptom pređe gol-aut liniju. Šteta!!!

42. minut – Goooool!!! Meniiiiiig! Lopta je išla od noge do noge, dobro kombinovanje završilo se asistencijom Rikarda ka Markoviću. Odbitak od njegovog udarca Menig je sproveo u mrežu! Prvi gol Holanđanina u dresu Partizana!!!

41. minut – Pokušaj Hušbauera iz daljine, pored stative! Rikardo i dalje pokazuje da trpi bol.

Kvinsi Menig/FK Partizan

40. minut – Rikardo je i dalje van igre, ali doktori pokazuju ka klupi Partizana da je sve u redu i da će centarfor nastaviti meč.

38. minut – Rikardo zaustavljen u prodoru po desnom krilu, ukazuje mu se pomoć zbog starta Arajurijem.

35. minut – Korner za Partizan! Iznudio ga je Rikardo, Nathov udarac iz ugla pronašao je Vujačića koji je prebacio na dalju stativu do Šćekića. Lorija zajedno sa stativom sprečava vođstvo Partizana!

33. minut – Žuti karton za Vujačića!

32. minut – Duga lopta Popovića iz kaznenog prostora završila je duboko u delu terena domaćih, gde su neodlučni štoperi oklevali da intervenišu i tako Menigu dali priliku da iznenadi Loriju. U odlučnom trenutku Holanđanin se spetljao!

31. minut – Rushijas laktom u skoku udara u lice Vujačića, sada se pomoć ukazuje reprezentativcu Crne Gore.

28. minut – Prekid je potrajao minut, Lorija će nastaviti meč!

Lazar Marković/FK Partizan

27. minut – Novi korner za Partizan, peti po redu. Domaći su izveli samo jedan. Umalo da Saničanin kazni grešku golmana Lorije. Tom prilikom je izgleda zakačio i golmana Anortozisa, pa se sada ukazuje pomoć prvom golmanu partizanovog rivala.

25. minut – Mala neodlučnost odbrane partizana koja nije napravila dodatne probleme, Saničanin ga rešio izbacivanjem lopte u aut.

22. minut – Marković sa oko 18 metara neprecizan, udarac preko prečke u situaciji kada je imao saigrače na obe strane.

21. minut – Korner za Partizan, Natho sa desne strane izveo, bez problema za Kiprane.

Aleksandar Popović/FK Partizan

19. minut – Kontra preko Markovića po levom krilu morala je mnogo bolje da se završi. Previše lako zaustavljen je jedan napad koji je obećavao vođstvo.

18. minut – Prvi korner za Anortozis. Denis Popović je izveo, Vujačić i Obradović zajedničkim snagama otklanjaju opasnost.

14. minut – Anortozis preuzeo kontrolu lopte, crno-beli su se povukli duboku u svoj deo terena, samo je Rikardo na centru. Opredeljenje je očigledno kontranapad i to zamalo da donese prednost. Natho je povukao loptu, do Šćekića koji ju je odložio opet za Miljovića, čiji pokušaj završava u bloku kiparskih defanzivaca.

Kvinsi Menig/FK Partizan

12. minut – Kakav slobodnjak Hristodulopulosa!!! Sjajna odbrana Popovića! Šut je bio upućen sa više od 30 metara, lopta je lelujala kao posle udaraca Kristijana Ronalda. Golman crno-belih bio je na lopti.

11. minut – Prvi pokušaj za domaće preko Egipćanina Varde, koji je svojevremeno kao igrač PAOK bio zanimljiv i Crvenoj zvezdi.

9. minut – Šut Miljkovića preko gola posle proigravanja Meniga. Neprecizno!

7. minut – Blaga inicijativa Partizana. Izveli su već dva kornera. Oba puta Natho sa leve strane, ali nijedna od ovih situacija nije mogla da zabrine domaće navijače. Atmosfera na stadionu GSP u Nikoziji i dalje pozorišna.

1. minut – Počelo je!!!

UŽIVO BLOG

Fudbaleri Partizana večeras startuju u Nikoziji kao prvi srpski predstavnik u novoformiranom UEFA takmičenju Ligi konferencija. Protivnik je Anortozis, protiv kojeg su “crno-beli odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu pre četiri decenije i tada su slavili sa 3:0.

Trener Partizana odlučio se za postavu sa Aleksandrom Šćekićem, umesto Miloša Jojića u veznom redu i na levom beku sa Ivanom Obradovićem umesto Slobodana Uroševiča. Svi ostali igrači su očekivano zauzeli svoje pozicije, baš kao i novajlija Kvinsi Menig koji će po prvi put startovati.

Anortozis: Lorija, Arimatas, Koreja, Rushijas, Hristodopulos, Popović, Arajuri, Hušbauer, Risvanis, Kore, Varda: Trener: Temuri Kecbaja.

Partizan: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Marković, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike