Nadobudni Haland se samo smejao i otišao bez reči kad su mu tražili dres: Teške optužbe na ponašanje norveške gol-mašine

17.09.2021

17:02 >> 17:24

0

Sve se može kupiti, ali ne i klasa

Nadobudni Haland se samo smejao i otišao bez reči kad su mu tražili dres: Teške optužbe na ponašanje norveške gol-mašine
Copyright Erling Braut Haland, Profimedia

Nema mnogo fudbalera na svetu koji bi odbili razmenu dresova sa Erlingom Halandom, pogotovo ne onih koji igraju u SEDMOJ ligi, ali desilo se i to.

Napadač Hednesforda, Ris Stajč odbio je upravo to kada je reprezentacija njegovog Gibraltara gostovala Norveškoj u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

On je postigao jedini gol za svoj tim u porazu od Norveške 5:1 u Oslu, kada je Haland postigao het-trik. Stajč kaže da niko nije hteo ništa od velike zvezde svetskog fudbala i da za to postoji dobar razlog.

– Niko od nas nije hteo Halandov dres, tako da smo ga ignorisali. U martu ga je naš kapiten Roj Čipolina pitao da razmene dres kad su gostovali na Gibraltaru. Norveška je pobedila 3:0, ali Haland nije dao gol i zamenjen je posle sat vremena i bio je u čudnom raspoloženju. Posle utakmice mu je Roj rekao: “Moj sin je tvoj veliki navijač, hoćeš li da razmenimo dresove?” Haland ga je samo pogledao, počeo da se smeje i otišao. Možeš kupiti mnogo stvari, ali ne i klasu. Možda mu je pisanje medija udarilo u glavu.

Stajč nastavlja sa dozom realnosti:

Imao je priliku da ulepša dan, mesec, godinu, šta god, jednom dečaku i rekao je ne. Zato niko nije tražio njegov dres u Oslu. Možda je hteo da ga sačuva zbog het-trika ili ga je dao nekom Norvežaninu, jer im je to bio prvi meč pred navijačima posle kovida.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike