Ako Poketina oteraju, aktiviraće se plan B: Španci kažu novi trener PSŽ biće idol Marseja

21.09.2021

08:24 >> 08:27

0

Zinedin Zidan viđen kao naslednik Poketina, ali Francuzi tvrde da su te najave smešne

Ako Poketina oteraju, aktiviraće se plan B: Španci kažu novi trener PSŽ biće idol Marseja
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Španska emisija “El Čiringito” koja je poznata po ekskluzivnim najavama bombastičnih transfera u ervopskom fudbalu, najavila je još jedan koji za razliku od mnogih prethodnih deluje realno, na prvi pogled.

Besposleni Zinedin Zidan mogao bi da preuzme klupu Pari Sen Žermena ako gazde “svetaca” odluče da smene Marusija Poketina. Ovakva mogućnost se pojavila nakon nesporazuma koji je argentinski stručnjak imao sa svojim slavnim zemljakom Leom Mesijem na utakmici protiv Olimpik Liona (2:1).

Problem je nastao prilikom izmene, kada Mesi nije želeo da pruži ruku, pa je trenerova ostala da visi u vazduhu. Ovaj događaj je odmah prerestao u prvorazredni skandal, a novinar Eduardo Inda, bivši član redakcija “El Munda” i “Marke” najavio je u emisiji “El Čiringito” da je Zidan plan B za PSŽ u slučaju odlaska Poketina.

Lionel Mesi i Maurisio Poketino, Tanjug/AP Photo/Francois Mori

Ovu vest u Francuskoj su okvalifikovali kao “šaljivom”. Radio Monte Karlo Sport tvrdi da Poketinova pozicija u klubu nije ugrožena, iako priznaju da je Zidan u okviru promocije Svetskog prvenstva 2022 ostvario dobre kontakte sa katarskim investitorima. Ipak, njegov dolazak u francusku prestonicu bila bi izdaja rodnog Marseja i ako bi se vraćao u francuski fudbal učinio bi to samo zbog poziva da postane selektor “glaskih petlova”.

Zbog toga je “Lekip” ovog leta objavio informaciju da je Zidan odbio sjajnu ponudu iz engleske Premijer lige, jer se očekuje da najkasnije posle Katara preuzme selekciju Francsuke. Na ruku mu ide i to što Didije Dešan nije produžio ugovor sa fudbalskim savezom, a aktuelni mu ističe po završetku narednog Mundijala.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike